A kékfestés titkai


2010-06-12 10:22:26  | cikk: mo  | fotó: Babos Petra  | 


A kékfestés titkai főképe
A Játékfesztivál keretében megnyitotta kapuit a Kékfestő Múzeum. Ma 10 órától délután 16 óráig bárki bepillantást nyerhet a kékfestés titkos receptjeibe. Tóth Ildikó és Gerencsér Zsolt népművészek a kékfestés két fázisát mutatják be a látogatóknak, a mintázást és magát a festést. A kreatívabbak saját maguk is kibróbálhatják az ősi mesterség mozzanatait.
Dr. Méri Edina igazgató elmondta, a Kékfestő Múzeum hosszabb szünet után májustól újra fogadja látogatóit. A jövő héten két nagyobb programra készülnek. Június 16-án, Pápa Város Napján és június 19-én, a Múzeumok Éjszakája keretében ismét várják az érdeklődőket. Ez utóbbi programon kis méretű terítőt készíthetnek a látogatók, amelyet természetesen haza is vihetnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet