Házhoz megy a Tisza Kálmán utcaiak lakcímkártyája


2020-01-09 14:37:41  | cikk: HuHa  | 


Házhoz megy a Tisza Kálmán utcaiak lakcímkártyája főképe
Mint arról hírt adtunk, a képviselő-testület decemberi ülésén döntött arról, hogy a Szabó Ervin utcát Tisza Kálmán utcává nevezi át, a változást a központi címregiszterben már átvezették, a Pápai Járási Hivatal pedig megkezdte az új lakcímkártyák előállítását.

Az ügyintézés megkönnyítése érdekében kihelyezett ügyfélfogadást tart a Pápai Járási Hivatal Kormányablak Osztálya, hogy a Tisza Kálmán utcában élők (volt Szabó Ervin utca) minél egyszerűbben átvehessék új lakcímkártyájukat, melyet a közterület átnevezése miatt a Pápai járási Hivatal illetékmentesen állít ki - tájékoztatta hírportálunkat dr. Nagy Krisztina jegyző.
Az új lakcímkártyákat a jövő héten vehetik át a lakosok a Pápai Rendőrkapitányság volt Kilián lakótelepi körzeti megbízotti irodájában (Tisza Kálmán utca 54.). A lakcímkártyákat január 13-án (hétfőn) 9.00-14.00 óráig, január 14-én (kedden) 14.00-19.00 óráig, január 15-én (szerdán) 14.00-19.00 óráig, január 16-án (csütörtökön) 9.00-14.00 óráig és január 17-én (pénteken) 13.00-16.00 óráig vehetik át a kihelyezett ügyfélszolgálaton.

-A fenti időpontokban a kihelyezett ügyfélszolgálaton, ezeken az időpontokon kívül pedig a Pápai Járási Hivatal Kormányablak Osztályán (Pápa, Fő utca 12.) ügyfélfogadási időben szintén átvehetők a dokumentumok. A lakcímkártyák kiállítása és átvétele díjmentes és minden esetben szükséges, hogy a polgárok a régi lakcímkártyájukat magukkal vigyék az ügyintézéshez - emelte ki a jegyző.
Dr. Nagy Krisztina hozzátette, a forgalmi engedélyek cseréjére (ezek is tartalmazzák a lakcímet) csak a Pápai Járási Hivatal Kormányablak Osztályán van lehetőség, de ez is díjmentesen megtehető.

A Tisza Kálmán utcai székhellyel, telephellyel rendelkező cégek a cégjegyzékbe bejegyzett utcanév-változást illeték és költségtérítés megfizetése nélkül jelenthetik be a cégbíróságnak, ezt a változástól számított 180 napon belül kell megtenni.

Dr. Nagy Krisztina elmondta, a közterület nevének változásáról hivatalból értesítette a postát, a rendőrséget, a tűzoltóságot, a mentőket, a város iskoláit és óvodáit, egészségügyi intézményeit és szolgáltatóit, valamint a közműszolgáltatókat és a pápai fiókkal rendelkező pénzintézeteket.
A közterület nevének változásával kapcsolatosan a jegyző egy hirdetményben is tájékoztatja az érintetteket, ezt a hirdetményt megjelentették Pápa város honlapján (www.papa.hu), elhelyezték a hivatal hirdetőtábláin, de minden érintett ingatlantulajdonost közvetlenül is tájékoztatnak a postaládákban elhelyezett hirdetménnyel. A Tiszta Kálmán utcában 272 címen közel 550 - tartózkodási hellyel vagy állandó lakcímmel rendelkező - polgár él a nyilvántartások szerint. A lakcímkártya-csere és az utcanév változásával kapcsolatos egyéb ügyintézés őket érinti.

(A közterület nevének változásával kapcsolatos hirdetmény hírportálunkon is olvasható a közlemény menüpont alatt.)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-25 15:15:26

Köszönet a városi intézmények dolgozóinak a segítő munkáért - polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-06-08 15:30:53

Befejeződött a textil arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 12:42:53

Hajrában az Örökség - Támogassuk az erkeleseket szavazatunkkal


ajánlott cikk főképe

2020-06-01 14:35:36

Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán