Nőtt a házasságkötések és a gyermekszületések száma Pápán 2019-ben


2020-01-09 17:57:38  | cikk: Babos Petra  | 


Nőtt a házasságkötések és a gyermekszületések száma Pápán 2019-ben főképe
432 gyermekszületés, 225 házasságkötés és 583 haláleset - ezek a 2019. évi pápai anyakönyvi számadatok. 2019-ben hét fő tett állampolgársági esküt és 52 esetben névváltoztatási kérelmet nyújtottak be az állampolgárok.
Molnár Andrea Ágnes anyakönyvvezető elmondta, a leggyakoribb lánynevek a tavalyi évben a Maja, a Bogi, a Hanna és a Flóra voltak, míg a fiúk között a legnépszerűbb a Noel, a Milán, a Marcell és a Dániel. Vannak ritkaságok is, a lányok között különleges névként merült fel a Zamira, Florina, Irina és Felda, míg a fiúk körében a Miron, a Milos, a Vitéz, a Vitus és az Ádin.
A 2020-as évben már egy házasságkötés volt

-Tavalyi évben tizenkilenc külső helyszínen történt esküvőnk volt. Egyre többen veszik igénybe a külső helyszínen történő házasságkötéseket, legkedveltebb továbbra is az Esterházy-kastély és a Playa Luna Exclusive rendezvényhelyszín - hangsúlyozta az anyakönyvvezető.
Molnár Andrea Ágnestől megtudtuk, 2019 februárjában bevezették a többnyelvű formanyomtatványt, ami azt jeleni, hogy az anyakönyvi kivonatokhoz egy fordítási segédletet tudnak kiadni az Európai Unió országainak minden nyelvén. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek ezt vihetik magukkal, s nem kell fordítani, rögtön tudnak ügyet intézni az adott országban.
-2014 júliusa óta van elektronikus anyakönyvezés. A rendszerbe sok adatot viszünk fel az azóta is. Ahogy igénylik az ügyfelek a kivonatokat, úgy töltjük fel a rendszert. Amikor egy-egy anyakönyvi esemény megtörténik, s ezt az elektronikus anyakönyvbe rögzítjük, akkor a rendszer maga generálja a különböző feladatok rögzítését az illetékes anyakönyvvezető úgynevezett munkakosarába - mondta Molnár Andrea Ágnes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-18 20:03:12

Emlékállítás a rendszerváltásnak


ajánlott cikk főképe

2020-02-23 22:35:00

Zsidónak lenni a 21. században


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 12:54:04

Hatalmas daru a víztoronynál