Bem József megyei matematika verseny a Weöresben


2020-01-09 21:40:26  | cikk: Babos Petra  | 


Bem József megyei matematika verseny a Weöresben főképe
A Bem József Matematika Verseny területi fordulójának egyik helyszíne a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola volt. A verseny 1996-ban indult útjára Veszprémben a város 2-8. évfolyamos diákjai számára. Az első négy esztendőben az akkori Bem iskola matematika munkaközössége állította össze a feladatsorokat. Idén 25. alakalommal rendezték meg a versenyt, a feladatsort a jogutód iskola, a Deák iskola szakmai munkaközösségének tagjai és volt pedagógusok állították össze.
Első ízben adott otthont a Weöres iskola a rangos megmérettetésnek

A kezdeti években 200-300 diák nevezett a versenyre, amely mára már ennek a többszöröse lett.
Véseiné Kárpáti Ágota intézményvezető-helyettes elmondta, a gyerekek az első körzeti fordulót hét helyszínen írták meg.
-A verseny népszerűségét és rangját jelzi, hogy idén a Bem versenyre összesen 852 diák nevezett, Pápán nyolc intézményből 97 tanuló. A feladatok a tananyagra épültek, elsősorban kifejtősek voltak, s ezeket a Weöres iskola matematika tanárai javítottak ki.

A megyei döntő február 6-án lesz a Deák iskolában, s majd ott tartják az ünnepélyes eredményhirdetést is, február 20-án.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-23 22:15:21

Folytatódott a Zsidó Szabadegyetem előadása


ajánlott cikk főképe

2020-02-03 20:43:30

Kisgrafikák a nagyvilágból


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:59:36

Néhány hét múlva már működik az okoszebra


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:50:08

A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten