Terematlétika bajnokság


2020-01-12 17:53:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Terematlétika bajnokság főképe
A Pápai Atlétikai Club első alkalommal rendezte meg a SPORT XXI. Program Atlétikai versenyét, melyre két korcsoportban 22 csapat nevezett.

A Sport XXI. Utánpótlás-nevelési Program a jövő élsportolóit a lehető legszélesebb körből, a sportoló gyerekek összességéből igyekszik kiválasztani. Az egységes utánpótlás-nevelési rendszer lényege, hogy a gyerekeknek és a fiataloknak egyenlő esélyt nyújtson: a tehetséges fiatalokat eljuttatja a versenysportig és az élsportig, a versenysportból kieső fiatalokat pedig más rendszerben működtetett, állandó sportolási lehetőségek felé irányítja. Célja a sportági alapok szélesítése érdekében 6 éves kortól 14-15 éves korig minél több gyerek bevonása a rendszeres testedzésbe, valamint az, hogy kiválasztási bázist nyújtson a Héraklész Programhoz - írja a nupi.hu.

Pápán az U11-es és az U13-as korosztályból összesen 176 gyermek versenyzett. Mórocz Katalin, a PAC edzője érdeklődésünkre elmondta, a verseny célja regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani a gyermek korosztály számára.

- U11-es csapatunk a 10 csapatos mezőnyben hetedik lett, az U13-asok 12 csapat közül a 9.helyen végeztek - tájékoztatott a klub edzője. - Több versenyszám várt a népes mezőnyre, volt váltófutás, váltott lábú szökdelés, két kezes mellső medicinlabda dobás, keresztszökdelés illetve gátfutás. Elégedettek vagyunk, hiszen a Közép-Dunántúli Régió legnagyobb utánpótlásbázissal rendelkező egyesületei - VEDAC, SVSE, Alba Regia Atlétikai Klub, Viadukt SE - több csapattal is képviseltette magát, egyesületünk 16 sportolója vett részt a versenyszámokban. Szeretném megköszönni egyesületünk edzőinek valamint azoknak a testnevelő kollégáknak és az egyesület sportolóinak a munkáját, akik segítettek a verseny szervezésében és lebonyolításában.

A versenyt a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Atlétikai Szövetség támogatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:03:55

Elmarad a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 16:33:38

Utolsó edzőmeccsét játszotta a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 19:47:56

Szigorú intézkedések a sportéletben