50 éves érettségi találkozó a Türrben


2010-06-12 15:52:28  | cikk: Babos Petra  | 


Milyen jó, hogy együtt vagyunk!
A hiányzókra is gondolunk.
Előjöttek az emlékek,
igyekeztünk, hogy a szépek
legyenek a középpontban!
S éreztük, hogy egyre jobban
összekapcsol a szeretet...
Mert anélkül élni nem lehet!
Buzgón kérem az Égieket,
hogy láthassalak még titeket!  

(Szepesy Eleonóra)

 

1960-ban végzett a pápai Türr István Gimnázium IV. C orosz tagozatos osztálya, akik ma délelőtt 10 órától tartották 50 éves érettségi találkozójukat az iskolában.
- 29-en jártunk az osztályba, amiből ma már sajnos csak tizenheten vagyunk jelen.
40 éve találkoztunk utoljára, azóta mindenki szétszéledt az ország különböző pontjaira - mesélte Nagy Sándor, szervező.
- Nagyon jó csapat voltunk, jó tanulók is. Az osztályunkból páran sokra vitték az életben, mint például Varga Ferenc, aki Siófokon kórházigazgató és az Országos Kórház Szövetség elnöke is lett. Meg szeretnénk említeni még Jakab Sándor nevét is, aki Világ Eszperantó Szövetségének elnöke volt, valamint még dr. P. Tibort, aki a British Petrol Kelet-Európai összekötője lett.
A szervezés nem volt olyan könnyű, nagyon sokat telefonáltak, míg elérték az egykori osztálytársakat. Tanárokat is meghívtunk, Tungli Gyulát, Varju Dezsőt és Varga József igazgató urat, reméljük, el is tudnak jönni- mondták a szervezők a rendezvény előtt.
- Jól éreztem magam ebben az osztályban. Mivel sportoltam, ezért sok versenyen is részt vettük tornászként, Tóth Jóska bácsi vezetésével, ezekre az élményekre szívesen emlékezek vissza - tette hozzá Nagy Sándor. A találkozó az iskolában  jó hangulatú beszélgetéssel, az 50 év anekdotáinak elmesélésével kezdődött,  majd az Edvy Malom Fogadóban ebéddel zárult.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet