Közös séta az új járdán


2020-01-18 12:16:46  | cikk: HuHa  | 


Közös séta az új járdán főképe
Év végére fejeződött be a Második utcai járdafelújítás, a város polgármestere és a városrész önkormányzati képviselője a beruházás összegzésére hívta az érintett szakaszon élőket pénteken délután. Ilyen projektzáró programot már a múlt évben is tartott a városvezetés, akkor a tapolcafői Park utcaiakat hívták közös sétára és teázásra a beruházás végén.
A Második utcaiakat hívták találkozóra

-Minden járdaépítésnek van eleje és kell, hogy legyen vége. Az elején levélben tájékoztatjuk az ott lakókat arról, hogy milyen munkák kezdődnek, ki végzi azokat, milyen telefonszámon lehet elérni a munkavezetőt, meddig tart a beruházás. Úgy gondoltuk, a végén érdemes a munkát lezárni, megbeszélni a tapasztalatokat a lakókkal - fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester, kiemelve, szándékosan a választási kampány után kezdték meg ezeket a programokat, nehogy azt gondolja valaki, hogy a kampány kedvéért szervezik a találkozókat.
-Ezeket azért szervezzük, hogy meg tudjuk beszélni az elmúlt hónapok történéseit és köszönetet tudjunk mondani az itt élőknek, hiszen ez egy nagyon támogató környezetben végzett beruházás volt, kollégáink nagyon sok segítséget, jó szót kaptak a felújítás idején.
A polgármester köszönetet mondott a lakóknak a türelmükért és támogató hozzáállásukért

Dr. Áldozó Tamás polgármester és Bakos László, a városrész önkormányzati képviselője az utca végén, a Bakonyér hídjánál várta a Második utcaiakat. A tucatnyi lakót a képviselő tájékoztatta a beruházás paramétereiről. Elmondta, 595 méteren építették újjá a járdát, a járófelület 774 négyzetméter felületű, a munkát a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. végezte. A felújítás az Aradi utcai kereszteződésnél kezdődött, a páratlan oldalon a Nagyváradi utcáig tartott, a másik oldalon egészen a Bakonyér hídig megújult a gyalogosfelület.
-Október 22-től december 13-ig tartott a munkavégzés, a kivitelezők mindenben az itt élők segítségére voltak, igény szerint kivezették az ereszcsatornákat, megemelték a kapubejárókat. Véleményem szerint, nagyon jó sikerült a beruházás - mondta Bakos László.
Bakos László, a városrész önkormányzati képviselője ismertette a beruházás adatait

Így vélekedtek a Második utcában élők is, Györgyi Sándorné arról mesélt, 1956 óta lakik ebben az utcában, az akkori járda már teljesen elhasználódott, aztán felújították, de mostanra az is tönkrement, szinte járhatatlanná vált. Az utóbbi időben már az úttesten közlekedtek gyalogosan is. Mosolyogva mondta, a minap is elindult az úttesten, aztán eszébe jutott, hogy van szép, új járdájuk, így visszament és a megújult járófelületen sétált végig.
-A kivitelezők nagyon rendesen dolgoztak, szépen megcsinálták a járdánkat. Az építkezés alatt semmi probléma nem volt, megoldották, hogy bejöhessünk autóval az udvarra, kéréseinket figyelembe vették - tette hozzá és azt is megosztotta velünk, hogy szomszédai is elégedettek az új járdával.
Végigsétáltak az új járdán

A kis társaság együtt sétált végig az új járdán, majd a tókerti plébánián egy pohár tea és pogácsa mellett folytatták a beszélgetést a polgármesterrel és a képviselővel.

A Második utcai járdafelújítás decemberben befejeződött, de munkavégzés még folyik az utcában, hiszen sokan megrendelték a város cégétől a kapubejárók újjáépítését, a járdához használt térburkolóból. A polgármester szerint ez a bizalom jele és a munka jó minőségének elismerése.
Szíjártó László atya biztosította a plébánián a beszélgetés helyszínét
 
Dr. Áldozó Tamás azt is elmondta, a következő járdafelújítás a Gróf úton lesz, ott a Bakonyértől a Csúcsig, egy oldalon, több, mint 1 kilométer hosszan újítják fel a járófelületet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-20 13:14:08

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a Jókai utcán


ajánlott cikk főképe

2020-09-04 19:13:28

27-re emelkedett a zárlat alá helyezettek száma


ajánlott cikk főképe

2020-06-08 15:30:53

Befejeződött a textil arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 17:54:02

Ünnepeljük együtt a ballagó diákokat!