Hosszabbításban győzte le a listavezetőt a Concordia Motax KC


2020-01-18 15:46:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hosszabbításban győzte le a listavezetőt a Concordia Motax KC főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjában az éllovas Újpestet fogadta a Concordia Motax KC együttese. A pápaiak egy feledhető Szolnok elleni vereség és egy bravúros, idegenbeli békéscsabai győzelem (87-89) után igyekeztek egy újabb hazai sikerrel tapadni az élbolyhoz.

A forduló rangadójára egyik alapembere, a sérült Sonyák Béla nélkül készült a Concordia. Az első negyed kiegyenlített erők küzdelmét hozta, 5-5 után aztán egy 6-0-s futással a hazaiak kisebb előnyre tettek szert, a játékrész végére Burai két büntetőjével négy egységgel a pápaiak vezettek (20-16). A fej-fej melletti játék a második tíz percben is folytatódott, nem bírtak egymással a felek, s bár Széphelyi hármasával rövid időre átvette a vezetést az UTE, a hazaiak nem hagyták annyiban és ismét a maguk javára fordították a mérkőzést, a nagyszünetre megmaradt az első negyedben kialakult négypontos differencia (35-31). Egy közelivel és három sikeres büntetővel kezdte a második félidőt a Pápa, 40-31 után azonban az amerikai légiós, Rackley ponterős játékával ismét belátható közelségbe kerültek a vendéglátók (48-44), így a döntés az utolsó negyedre maradt. Ismét az első félidőben tapasztalt kiélezett kosárlabdát láthattuk a küzdőtéren, három perccel a vége előtt 63-69-nél Burai két hármasa a legjobbkor jött, amivel visszajött a meccsbe a PKC. 71-69-es állásnál Balla büntetőivel úgy tűnt, megnyeri a meccset a Kálmán-legénység, ám Pollák egy duplával kiharcolta a hosszabbítást a vendégeknek. A ráadásban Hódi és a 28 pontig jutó Burai keze a lehető legjobbkor sült el (82-78), innentől pedig már nem volt a lilák számára visszaút, a hatpontos pápai győzelmet Balla két büntetője állította be.

Concordia Motax KC Pápa - Újpest-MT 86-80 (20-16, 15-15, 15-17, 21-23, 15-9)

Kálmán László: Örülök, hogy a listavezetőt itthon le tudtuk győzni, úgy érzem, csapatként sikerült felülmúlnunk a nagyon erős ellenfelet. Azt kértem a srácoktól, hogy harcoljunk, küzdjünk és meglátjuk mire lesz elég. Gratulálok az Újpestnek, mert nagyon jó csapatuk van. Ma este a közönségünk is csodás volt, végig együtt élt a mérkőzéssel, köszönjük nekik a buzdítást.

Concordia Motax KC Pápa: Balla 13, Burai 28/12, Hódi 3/3, Horváth A. 13/9, Bakos, cserék: Murai 9, Keller 12, Márton L. 6/6, Márton Á. 2, Kocsis, Szeier, Sonyák.

A pápai kosárcsapat január 25-én Hódmezővásárhelyre utazik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-24 10:27:17

A PELC ismét elnyerte a női Kiemelt Képzési Központ minősítést


ajánlott cikk főképe

2019-11-27 09:40:14

Hanzl kétmeccses eltiltást kapott


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 11:07:43

Minősítési szinteket lőttek


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 15:40:38

Véget ért a kézilabda szezon