Közlekedésbiztonsági foglalkozás angol nyelven


2020-01-24 13:36:27  | cikk:  | 


Közlekedésbiztonsági foglalkozás angol nyelven főképe
A Pápán működő nemzetközi iskola növendékei rendhagyó iskolarendőr foglalkozáson vehettek részt a helyi rendőrkapitányság szervezésében.

A nemzetközi intézmény - amely öt éve csatlakozott Az iskola rendőre elnevezésű programhoz - sok mindenben különbözik a Pápai járás többi iskolájától. Az ide járó óvodás- és iskoláskorú gyermekek valamennyien külföldiek, és angolul kommunikálnak a nevelőikkel. A Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója három korcsoportban tartotta meg a növendékeknek a közlekedésbiztonsági programot 2020. január 21-23. között. A foglalkozások angol nyelven zajlottak, a fordításban közreműködött az iskola egyik pedagógusa is.

A programok során a rendőr interaktív előadás keretében hívta fel a figyelmet a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira. Hangsúlyozta, hogy gyalogosan a járdán kell közlekedniük, ha nincs járda, akkor haladhatnak csak az úttest melletti útpadkán vagy ennek hiányában az úttest szélén.  A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg az átkelés biztonságáról, valamint a gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten.

A kerékpáros közlekedés szabályaival kapcsolatban a megelőzési előadó elmondta, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek! A zebrán a kerékpárjaikról leszállva, gyalogosan keljenek át, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről. Egy mágneses oktató tábla segítségével a rendőr bemutatta a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát is, és kitért a biciklizés során ajánlott védőfelszerelések használatának fontosságára is. Javasolta, hogy testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt.

Felhívta a figyelmet, hogy a közlekedés minden résztvevőjére, így a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik a látni és látszani biztonsági alapelv, és a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-11 08:31:15

Figyeljünk a gyalogosokra! - A balesetek megelőzése közös érdek


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 17 éves bakonykoppányi lánnyal szemben folytatott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, egy pápai oktatási intézményből 2020. február 7-én délelőtt érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy az egyik...

2020-03-17 15:47:37

Lezárt akta: Osztálytársától lopott a lány, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 13:08:21

Ittasan vezetett és balesetet okozott a férfi, a rendőrök előállították


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 13:32:06

Figyelmetlen volt, balesetet okozott