Közlekedésbiztonsági előadás a QSI diákjainak


2020-01-25 11:04:56  | cikk: HuHa  | 


Közlekedésbiztonsági előadás a QSI diákjainak főképe
A héten három alkalommal tartott közlekedésbiztonsági foglalkozást a QSI International School of Papa diákjainak a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. A kapitányság az Iskola Rendőre Program keretében minden pápai és járásbeli oktatási intézménybe ellátogat a tanév során, hogy a közlekedés szabályaival megismertesse a gyermekeket, így a Pápán működő nemzetközi iskola sem maradhatott ki a sorból. Szabó Péter rendőr főhadnagy úgy fogalmazott, a külföldi diákok is részt vesznek a közlekedésben, fontos, hogy ők is tudják, miként kerülhetik el a baleseteket.
Kertai Kornélia magyar nyelvtanár és Szabó Péter rendőr főhadnagy a foglalkozáson

A foglalkozásokat három korcsoportban tartotta meg a kiemelt megelőzési főelőadó, a gyalogos és kerékpáros közlekedésre vonatkozó elméleti oktatást követően a megtanultakat az iskola tornatermében kialakított mobil KRESZ pályán gyakorolhatták a tanulók.
-Nagyon jó tapasztalataim vannak, a gyermekek jól ismerik a szabályokat és érdeklődéssel fogadták a foglalkozást. Kiemelendő, hogy ők igen nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, a bukósisak és az egyéb védőfelszerelések használatára. Ezt a magyar gyermekeknek is érdemes lenne megtanulniuk, hiszen a védőfelszerelések viselése egy esetleges balesetnél jelentősen csökkentheti a sérülés mértékét - fogalmazott.
Elméleti és gyakorlati képzést is kaptak a QSI diákjai

A rendőr főhadnagynak Kertai Kornélia, az intézmény magyar nyelvtanára segített a fordításban, mint mondta, gyermek, szülők és az iskola pedagógusai is örömmel fogadták a rendőrség közlekedésbiztonsági foglalkozásait, hiszen ezzel is nagyobb biztonságban tudhatják a fiatalokat. Meglátása szerint a külföldi gyermekek jól ismerik a magyar KRESZ szabályait - melyek a gyalogosok és kerékpárosok esetében nem sokban különböznek a külföldi szabályoktól - és közlekedésük során be is tartják azokat. Mindezek ellenére fontosnak tartja az oktatást. A pedagógus mosolyogva tette hozzá, számára is kihívás volt ez az előadássorozat, hiszen olyan szakkifejezéseket kellett felidéznie, amiket ritkán használ a mindennapi életben, ezen túl pedig a foglalkozásokon való közreműködéssel saját közlekedési ismereteit is felfrissítette.

A Pápai Rendőrkapitányság további programokat is szervez a QSI diákjainak, terveik szerint a közeljövőben nyílt napot tartanak számukra a kapitányságon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-28 13:17:03

Dr. Nagy Ákos az év pápai rendőre


ajánlott cikk főképe

2020-04-17 11:52:51

Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából


ajánlott cikk főképe

2020-02-21 21:57:13

A Magyar Falu Programról tájékozódtak a polgármesterek


ajánlott cikk főképe

2020-02-12 13:18:59

Kincsek az utak mentén