„A titkokat az ujjaimnak mondom el" - Rosta Géza zenés műsora


2010-06-12 16:37:38  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


„A titkokat az ujjaimnak mondom el
Ma délután Rosta Géza zenés műsora csalogatta a gyerekeket a Várkerti színpad elé. Az interaktív koncerten még a legkisebbek is próbára tehették zenei tudásukat, csörgőkkel, ütős hangszerekkel segítettek az énekesnek. Rosta Géza megzenésített verseivel rendkívül lekötötte a gyermekek figyelmét. Az előadótól megtudtuk, repertoárját Ágrai Ágnes, Weöres Sándor, Nagy Lászó és Zelk Zoltán versei alkotják. Rosta Géza azt szeretné elérni, ha előadásai nyomán a gyerekek felfedeznék a versek nyújtotta örömöket, hogy aztán a későbbiekben verset olvasó és értő felnőttekké váljanak.


Képek:

Rosta Gézáról

Az énekes-gitáros előadóművész a nyolcvanas évektől szerepel verses zenés előadásokon. Pályafutását a könnyűzenei vonalon kezdte. Játszott neves kollégákkal egy színpadon köztük: Zorán, Tolcsvay Béla, Bojtorján, Rodeo, Latin Combo Együttessel. A gyermek előadások mindíg fontosak voltak számára. Kerülte az együgyű szövegeket, így nagy figyelmet fordított a versek keresgélésére, megzenésítésére. Zeneszerzője a már nagy sikert aratott: Ágai Ágnes "A titkokat az ujjaimnak mondom el" című verseskötetének, amit Udvaros Dorottyával és G.Sándor Jánossal készített. Zenész barátaival kitűnő munkát végeztek! A stúdióban: G.Sándor János Dorozsmai Péter, Szűts István, P. Nagy Ferenc, Kovacsics András, Szirtes László közreműködtek. Jópár éve egyedül járja az országot gyerekműsoraival, művelődési házak, könyvtárak, iskolák, óvódák városi és falunapok rendezvényein.

Forrás: http://www.rostageza.hu/

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet