Elektromos autó a kórházban


2020-01-28 15:21:55  | cikk: HuHa  | 


Elektromos autó a kórházban főképe
Napelemek telepítése, a világítás korszerűsítése és az energetikai felújítás után most újabb lépést tett a Gróf Esterházy Kórház a környezetbarát, energia-hatékony működés felé: egy elektromos autóval bővült az eszközparkjuk. Erről adott hírt dr. Töreki-Vörös Ibolya, az egészségügyi intézmény főigazgatója.
Csendes, tiszta, egészséges - a kórház új autója a betegellátást segíti

-A múlt év végén kaptunk hírt arról, hogy a kormány 3 milliárd forintot biztosított arra, hogy a kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ 249 elektromos járművet szerezhessen be, melyeket 90 egészségügyi intézmény között osztanak szét. Nagyon örültünk, hogy a 90 intézmény között a mi kórházunk is szerepelt - idézte fel a fejlesztés előzményeit a főigazgató. Hozzátette, karácsonyi ajándék lett volna, de a múlt év végén a technikai átadás nem tudott megtörténni, így ez év elején vehették át a Volkswagen Golf típusú E-autót . A jármű töltéséhez egy töltőoszlopot is kiépítettek a kórház területén, bár ennek beüzemelése még nem történt meg.
-A gépkocsi körülbelül 200 kilométert tud megtenni egy töltéssel, ez behatárolja a használhatóságát. A sürgősségi ellátásban a vérkészítmények szállítására használjuk, telephelyek között teljesít szolgálatot, de a kollégák továbbképzésekre való utaztatásában is szerepet kap - közölte dr. Töreki-Vörös Ibolya. A gépkocsi a mai kor elvárásainak megfelelő felszereltséggel rendelkezik, téli-nyári gumikészlettel ellátott, összességében aranyos, takaros kis autó - fogalmazott.
-A legfontosabb tulajdonsága, hogy környezetbarát, ezzel illeszkedik ahhoz a tudatos tervezésünkhöz, melyet minden beruházásunk esetében érvényesíteni szeretnénk, vagyis a környezettudatossághoz, ahhoz a törekvéshez, hogy minél kevesebb káros anyaggal terheljük környezetünket.
Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató az elektromos autóban

A pápai kórház épületére 2016-ban telepítettek napelemeket és korszerűsítették a világítást, ezt követően indult a most folyó nagy beruházás, mely a fűtés korszerűsítését, a nyílászárók cseréjét és az épületek külső szigetelését tartalmazza.
-Ezek a beruházások nemcsak a környezetbarát működtetést szolgálják, de az üzemeltetési költségeket is csökkentik - emelte ki a főigazgató.
Arra a kérdésre, hogy már vezette-e az új járművet, dr. Töreki-Vörös Ibolya mosolyogva nemmel válaszolt, de mint mondta, már ült benne: nagyon csendesnek, kényelmesnek találta és bízik abban, hogy jó szolgálatot tesz a betegellátásában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-25 19:58:22

Elfogadta a 2020. évi költségvetési tervet a Borsosgyőri és a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 14:28:57

A te országod. A te hangod - Nemzeti konzultáció a koronavírusról


ajánlott cikk főképe

2020-05-05 22:40:09

Megindult az élet a belvárosban


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 17:33:48

26 fertőzött, 92 karantén péntek délután