Elfogadták a 2020. évi munkatervet a PNNÖ tagjai


2020-01-29 13:20:36  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadták a 2020. évi munkatervet a PNNÖ tagjai főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat megtartotta idei évi első ülését. Az első napirendi pontban a 2020. évi munkatervről tárgyaltak a testület tagjai.
Már 2019 decemberében pályázatokat nyújtottak be a 2020. évi programokra. Januárban az együttműködési megállapodást és a Szervezeti és Működési Szabályzatot módosították. Részt vettek a Magyarországi Németek Országos Gáláján Pécsett és januárban megkoszorúzták az elűzetési emléktáblát is. Márkón részt vettek a magyarországi németek elűzetésének megyei megemlékezésén. Februárban beszámolót hallgatnak meg a nemzetiségi oktatás 2018. évi támogatásáról, áprilisban megszervezik a hagyományos német szépkiejtési versenyt a Pápa környéki iskolák részvételével. Június 28-án ismét Pápán rendezik meg a megyei egyházzenei találkozót és zarándoklatot. Szeptemberben részt vesznek a leinefeldei Interkulturális Héten és módosítják a 2019. évi költségvetést, valamint megszervezik a Német Nemzetiségi Napot, melyre a leinefeldei delegációt is meghívják. Októberben lesz a megyei gála, novemberben a Márton nap és a 2020. évet az adventi hangversennyel zárjuk majd december közepén - tudtuk meg Pillerné Fódi Ilona elnöktől.
A második napirendi pontban elfogadták Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodást. Harmadik napirendi pontban a nemzetiségi önkormányzat költségvetéséről szóló határozat módosításáról tárgyaltak.
-1.000.040 Ft a központi működési támogatás, illetve 763.444 Ft a tavalyi pénzmaradvány, így jelenleg 1.803.744 Ft áll rendelkezésre a nemzetiségi önkormányzatnak. A feladatalapú támogatás áprilisban jelenik meg, azt annak alapján határozzák meg, hogy az előző évben hogyan dolgoztunk. Ebből fogunk gazdálkodni az idei évben, illetve várjuk még a pályázatokon nyert összegeket - mondta Pillerné Fódi Ilona.
A PNNÖ ülésén tárgyaltak arról, hogy a város egész területére kiterjesztik a beiskolázási körzetet.
Vegyes ügyek keretében szó esett a pályázatok beadásáról, amelyeknek várják az elbírálásait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-03 19:05:11

Átadták az adományként összegyűlt tanszereket


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 16:12:45

Járványügyi óvintézkedések a Közszolg Nonprofit Kft-nél


ajánlott cikk főképe

2020-09-23 21:38:20

Dr. Áldozó Tamás: A jelenlegi járványhelyzet súlypontja a megyében nem Pápán van!


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 17:42:25

Színes programok a munkácsys Erzsébet táborban