Miniolimpia 2010. (Frissítve)


2010-06-12 20:19:17  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Miniolimpia 2010. (Frissítve) főképe
Reggel 9 órakor a városi Sportcsarnokban nyitotta meg városunk polgármestere, dr. Kovács Zoltán és Orbán Éva kalapácsvető olimpikon a 19. Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozót, vagyis a Miniolimpiát. A versenyszámok között idén hét sportág - kosárlabda, úszás, tenisz, asztalitenisz, sakk, atlétika mellett két év elteltével a judo is szerepelt - a versenysorozatba a házigazdák mellett Schwetzingen, Leinefelde (Németország), Kampen (Hollandia), Losonc (Szlovákia), Kovászna (Románia), Casalecchio di Reno (Olaszország) is bekapcsolódott. A megnyitón a testvérvárosok csapatai a holland AMDG fúvószenekar zenéjére vonultak be, majd a schwetzingeni Physical Funk csapat hip-hop bemutatóját tekinthették meg sportolók, sportvezetők, ezt követően dr. Kovács Zoltán köszöntője következett.
- Több mint 2000 évvel ezelőtt, amikor útjára indult az olimpia, az ókori görögök nem gondolták volna, hogy ennyi idő elteltével is ennyi embert össze tud hozni a sport. Hálásnak kell lennünk azoknak a sportszakvezetőknek, akik fáradtságot nem ismerve dolgoztak azon, hogy ma minél jobb eredmények szülessenek.
Orbán Éva szép emlékeket őriz a Miniolimpiával kapcsolatban, hiszen - mint elmondta - korábban maga is aktív részese volt a küzdelmeknek.
- Szüleim számára is jó lehetőség volt akkoriban, hogy a helyszínen szurkolhassanak nekem, a versenyek jó hangulatban zajlottak. A korábbi évekre visszatekintve elmondhatom, hogy a Miniolimpiával indult a pályafutásom, ez a bajnokság kellett ahhoz, hogy a későbbi megmérettetésekre fel tudjak készülni, remélem a mostani versenyzőknek is hasznára válik ez a mai nap.
Ebben az esztendőben is az úszóknál találkozhattunk a legtöbb indulóval, 17 egyesület 300 úszója nevezett, az 1993-as korosztálytól kezdve egészen a 2004. január 1-je előtt születettekig, 160 versenyszámban. A régió legnagyobb úszóversenyének kezdetét megelőzően a szervezők a Pápai Úszó Sportegyesület pólóját ajándékozták a versenyt megnyitó dr. Áldozó Tamás alpolgármesternek, megköszönve a verseny lebonyolításához nyújtott nélkülözhetetlen segítségét.
Kosárlabdában a hazaiak mellett Hollandia és Szlovákia együttesei csaptak össze, a döntőt a pápaiak a losonciak ellen vívták, egy igen izgalmas, végletekig kiélezett összecsapáson végül a szlovákok nyertek 86-84 arányban.
A teniszezőket is rekkenő hőség fogadta a Ligeti pályán, fiú, lány, férfi és női kategóriát is tudtak rendezni, hiszen összesen 23-an ragadtak ütőt. A legtöbb, 11 versenyzőt Kampen szolgáltatta, akik végül az összesített pontversenyben is az első helyen végeztek.
Minden idők legnépesebb mezőnye gyűlt össze a Polgármesteri Hivatal B épületében rendezett sakkversenyre. Az 5 fordulós, svájci rendszerben lebonyolított partikra 47 játékos nevezett, jól mutatja a színvonalat, hogy az országos diákolimpia első helyezettje, Érseki Tamara is asztalhoz ült.
Atlétikában a futószámoknál taroltak a németek, az újonc Leinefelde futói ahol elindultak, ott az összes versenyszámot meg is nyerték. Kis Károly elmondta, hogy az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb versenye volt a mai, örömteli, hogy 6 év után Kampen atlétái is visszatértek. A pápaiak közül a fiúk 200 és 400 méteren is jól teljesítettek, a lányok ezúttal mérsékeltebb sikert arattak.
Két év után szerepelt a Miniolimpia programjában a judo, idén 63 versenyző (22 lány, 41 fiú) lépett tatamira négy korcsoportban, 16 súlycsoportban. Olasz testvérvárosunkból idén első ízben érkezett judo delegáció, közülük főleg a hölgyek okoztak kellemes meglepetést.
Az asztalitenisz sem maradhatott ki a versenyprogramból, Hollandia, Románia, Szlovákia mellett a mieinket Veszprém, Mezőlak, Csabrendek, Magyargencs és Pápa képviselte.
Összességében elmondható, hogy idén is sikerrel zárult a Miniolimpia, a helyezések sportszerű, baráti hangulatú mérkőzéseken dőltek el, mind a testvérvárosok csapatának tagjai, mind a házigazdák helyezéstől függetlenül remekül érezték magukat.

Eredmények 1
Eredmények 2

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 17:55:31

Egy tucat PELC gól


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:16:59

Online játékot indít a Magyar Diáksport Szövetség


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:09:40

Leimeiszter Ábel, a színötös úszó


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 14:13:15

Újra a dobókörben