Diákokat ellenőriztek Pápán


2020-02-07 12:22:08  | cikk:  | 


Diákokat ellenőriztek Pápán főképe
A rendőrök célja a gyerekek áldozattá válásának megelőzése volt.

A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a diákok tanítási időben történő csellengésére az áldozattá válás elkerülése érdekében. A rendőrök 2020. február 6-án délelőtt a pápai vasútállomáson, valamint a buszpályaudvaron tartottak járőrszolgálatot, és több fiatalt ellenőriztek, azonban iskolaidőben igazolatlanul távol maradó tanulóval nem találkoztak.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. Az akció célja az volt, hogy a szemmel láthatóan kiskorú, felnőtt kísérete nélkül közterületen tartózkodó diákokat ellenőrizzék, és megállapítsák, a fiatal engedély nélkül van-e távol az oktatási intézményétől vagy a nevelési helyétől.

A rendőrség felhívja a szülők figyelmét is. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakodnak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele, tisztázzák az iskolakerülés okát, keressenek közösen megoldást az esetleges problémákra!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A rendőrök Pápa belterületén igazoltattak egy 23 éves látrányi lakost 2019. december 13-án 9 óra 55 perckor. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfival szemben a Kaposvári Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja lopás miatt körözést bocsátott ki és elfogását rendelte...

2019-12-14 12:49:32

Körözték a látrányi férfit


ajánlott cikk főképe

2020-03-06 14:36:04

Vigyázat, unokázós csalók!


Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2019. december 4-én délelőtt, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel. A helyszínre érkező rendőröknek az üzlet munkatársai elmondták, hogy a nő több ruházati terméket rejtett el a táskájába, melyekről a próbafülkében letépte az áruvédelmi...

2019-12-06 11:58:08

Letépte a ruhákról az áruvédelmi eszközt


ajánlott cikk főképe

2020-02-04 13:25:10

Közeleg a félévi bizonyítványosztás