Diákokat ellenőriztek Pápán


2020-02-07 12:22:08  | cikk:  | 


Diákokat ellenőriztek Pápán főképe
A rendőrök célja a gyerekek áldozattá válásának megelőzése volt.

A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a diákok tanítási időben történő csellengésére az áldozattá válás elkerülése érdekében. A rendőrök 2020. február 6-án délelőtt a pápai vasútállomáson, valamint a buszpályaudvaron tartottak járőrszolgálatot, és több fiatalt ellenőriztek, azonban iskolaidőben igazolatlanul távol maradó tanulóval nem találkoztak.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. Az akció célja az volt, hogy a szemmel láthatóan kiskorú, felnőtt kísérete nélkül közterületen tartózkodó diákokat ellenőrizzék, és megállapítsák, a fiatal engedély nélkül van-e távol az oktatási intézményétől vagy a nevelési helyétől.

A rendőrség felhívja a szülők figyelmét is. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakodnak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele, tisztázzák az iskolakerülés okát, keressenek közösen megoldást az esetleges problémákra!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Közel hárommillió forintot csalt el munkahelyéről egy 41 éves nő, a pápai rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 41 éves pápai lakos ellen.

2020-02-11 09:24:11

Más árfolyamon váltott magának


ajánlott cikk főképe

2019-10-30 09:08:46

Közös szolgálat polgárőrrel és halőrrel


A Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatta a jelenlévőket.

November 25-ét 1981-ben nyilvánították a nők elleni erőszak megszüntetésének a világnapjává. Ebből az alkalomból a Pápai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója...

2019-11-28 09:37:32

A nők elleni erőszak megszüntetéséért


Egy Pápán élő idős asszonyt ejtettek tévedésbe az elkövetők. A helyi rendőrkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Pápáról érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. január elején arról, hogy ismeretlen tettes egy idős asszonyt hívott fel telefonon, majd...

2020-01-08 14:25:46

Figyelem! Ismét unokázós csalók!