Nagy adófizetők és jó ügyek mellett elkötelezett vállalkozások


2020-02-08 12:46:41  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Nagy adófizetők és jó ügyek mellett elkötelezett vállalkozások főképe
Az önkormányzat 1997-ben szervezte meg először a Vállalkozók Újévi Fogadását, hogy fehér abrosz mellett mondjon köszönetet a gazdasági társaságoknak munkájukért, befizetett adóforintjaikért, melyekkel jelentősen hozzájárulnak a város fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához. A rendezvény 2002-ben egészült ki azzal, hogy a legtöbb helyi iparűzési adót befizető cégeket oklevéllel és emlékéremmel is köszönti a városvezetés. Az elmúlt években változatlanul ugyanaz a három adófizető cég vezette a listát, és mint kiderült a tegnapi rendezvényen, ez 2019-ben sem volt másként. Az elismeréseket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester adta át.
A harmadik legnagyobb cég a városban a Pápai Hús Kft., a díjat a gazdasági igazgató vette át

Múlt évi adóbefizetései alapján városunk harmadik legnagyobb gazdasági társasága a Pápai Hús Kft. A rangsorban a második helyre Hirtenberger Automotive Hungary Safety Bt. került, Pápa városának legnagyobb adófizető vállalkozásaként pedig ezúttal is a Yanfeng Hungary Automotive Interior System Kft.-t köszöntötték.
A képzeletbeli dobogó második fokán a Hirtenberger Bt. áll, dr. Áldozó Tamás gratulál a cég képviselőjének

Vallyon József, a Yanfeng gyárigazgatója köszönettel fogadta az elismerést és érdeklődésünkre elmondta, 2019-ben 509 millió forint iparűzési adót fizettek, a cég 180 millió euro bevételt tudhatott magáénak. Hozzátette, szeretnék a következő években is megőrizni ezt a pozíciót, vagyis, hogy a város legnagyobb munkaadójaként működjenek.
Több, mint kétezer dolgozója van a Yanfeng Kft-nek

-A múlt év a stabilitásról szólt számunkra, kisebb új projekteket indítottunk, fő célunk pedig a hatékonyságnövelés és a minőségjavítás volt. Tavaly is hoztuk az előírt terveinket - közölte. Az idei évre is nagyon komoly tervei vannak az autóipari beszállító cégnek: várhatóan a harmadik negyedévben indítják az új C osztályos Mercedes műszerfal gyártását, ehhez az egyik csarnokot kiürítették, hogy fogadni tudják a gépeket, melyeknek az összeszerelése most kezdődik.
Tavaly 509 millió forint adót fizetett be a Yanfeng a város kasszájába

A Yanfeng Kft. egy másik elismerésben is részesült: a Pápai Foglalkoztatási Paktum kiírásán az Év Társadalom Iránt Elkötelezett Vállalkozása címre nyújtottak be pályázatot, s nyerték el a díjat. Mint megtudtuk, a több mint 2000 dolgozót foglalkoztató gazdasági társaság számos szervezetet támogatott a múlt évben, így a Szent Erzsébet Gyermekalapítványt, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskolát, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapot, de részt vállaltak a vinári óvoda és a nagyacsádi játszótér felújításában is. Csatlakoztak a református egyház cipősdoboz akciójához, az összeállított 60 cipősdoboz egy részét a helyi református óvoda rászoruló gyermekeihez juttatták el. A Magyar Vöröskereszttel együttműködve véradáson vettek részt és gyűjtést szerveztek egy Pápán élő beteg kisfiú gyógykezelésének támogatására, a dolgozók által összegyűjtött 100 ezer forint adományt a vállalat 100 ezer forinttal egészítette ki. A Yanfeng Kft. vállalati értékei között kiemelt hangsúlyt kap a tisztelet, a tisztesség, a csapatmunka, a munkabiztonság és környezettudatosság, valamint az együttműködés a társadalmi felelősségvállalás terén. A cég említett tevékenységeivel a szociális érzékenység, a társadalmi felelősségvállalás fontosságát, az együttműködési készség gyakorlását közvetíti dolgozói felé.
-Fontosnak tartjuk azokat a társadalmi értékeket, melyek az egymás megbecsülésén, egymás segítésén alapulnak. Csapatunk partner ebben és én nagyon büszke vagyok erre - fogalmazott a gyárigazgató.
Az Év Társadalom Iránt Elkötelezett Vállalkozása címet Chovan Brigitta HR vezető vette át

A Pápai Foglalkoztatási Paktum másik pályázati kategóriájában is díjaztak vállalkozást a tegnapi rendezvényen: a Gallus Kft. az Év Esélyegyenlőség Iránt Elkötelezett Vállalkozása címet vehette át. A Gallus Baromfitenyésztő és Keltető Kft. 1991-ben Devecserben kezdte meg tevékenységét, azóta is száz százalékban magyar családi tulajdonban van. A cégcsoport több mint ezer munkavállalót alkalmaz és számos intézkedést vezetett be a társadalmi esélyegyenlőség érdekében. Ezek között szerepel a családbarát, 6 órás részmunkaidős, „kismama műszak” csúsztatott munkaidő beosztással, valamint többféle atipikus munkarend biztosítása. Ezen túl toborzási folyamatot és befogadó munkakörnyezetet alakítottak ki a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára és külső szakértők bevonásával szemléletformáló, érzékenyítő tréningsorozatot szerveztek középvezetőik számára. Esélyegyenlőségi tervet is készítettek, a munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó legfontosabb vállalati irányelvekkel, közérdekű nyugdíjas szövetkezetet hoztak létre, így a nyugdíjas munkavállalókat a cégcsoport számos területére sikerült beilleszteniük, a fiatal korosztály számára pedig gyakornoki programot szerveztek, a pályakezdők támogatására és duális képzési partnerkapcsolatokat alakítottak ki.
Az Év Esélyegyenlőség Iránt Elkötelezett Vállalkozása a Gallus Kft., képünkön László Ervin HR vezető a polgármesterrel

A Pápai Foglalkoztatási Paktum tavaly alapította meg helyi vállalkozói díját azzal a céllal, hogy a város és a járás lakóit tájékoztassa a pályázó vállalkozások eddig kevésbé ismert oldaláról, hozzájáruljon a helyi elfogadottságuk növeléséhez és a jelenlegi munkavállalóik mellett a potenciális jövőbeni munkavállalóik számára is információt nyújtson a munkaadók társadalmi intézkedéseiről, a partnereknek pedig az együttműködés lehetőségeiről. A Pápai Foglalkoztatási Paktum a helyi vállalkozói díjat három kategóriában hirdette meg: a pályázó gazdasági társaságok Az Év Társadalom Iránt Elkötelezett Vállalkozása, Az Év Esélyegyenlőség Iránt Elkötelezett Vállalkozása és Az Év Együttműködő Vállalkozása címre pályázhattak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-03 14:24:17

Koronavírus-fertőzöttek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 19:04:17

Látványos építkezés a Kopja utcában


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 16:35:03

Húsz buszmegálló újul meg


ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól