Ma van a biztonságos internet napja - mutatjuk, mire figyeljen, hogy megvédje személyes adatait


2020-02-11 09:26:26  | cikk:  | 


Számos európai országban, így Magyarországon is 2020. február 11-e a biztonságos internet napja.

Kérjük, fogadják meg az alábbi rendőrségi tanácsokat az internet használatával elkövetett bűncselekmények megelőzése, valamint a biztonságos böngészés érdekében!

-Válasszon legalább 8 karakteres, kis- és nagybetűt, valamint számot, szimbólumot egyaránt tartalmazó jelszót vagy használjon jelmondatot! Ezeket legalább havonta változtassa, és ne árulja el még a legközelebbi ismerősének sem!
-Ne adja meg személyes adatait, pontos lakcímét, telefonszámát a közösségi oldalakon!
-Gondolja át, hogy milyen fotót tölt fel magáról a világhálóra!
-Az internetes ismerkedésnél tartsa szem előtt, hogy a világhálón nem mindenki az, akinek kiadja magát!
-Ne tegye közzé a közösségi oldalakon, hogy mikor nem tartózkodik otthon!
-Legyen körültekintő az internetes vásárlások alkalmával! Bankkártyás fizetés esetén használjon úgynevezett webkártyát, amelyen mindig csak annyi összeget helyezzen el, amennyi éppen a vásárláshoz szükséges! Ha teheti, válassza inkább a személyes átvételt és fizetést!
-A világhálón történő levelezések alkalmával ügyeljen arra, hogy mást becsületsértő, rágalmazó kifejezésekkel ne illessen!
-Az interneten számos ingyenes, jó hatásfokú vírusvédelmi szoftver érhető el, melyek egy egyszerű regisztrációt követően telepíthetők és különösebb szakértelem nélkül használhatók.

Biztonságos internetezést kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-21 17:25:54

Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 10:11:02

Biztonságos internet nap Pápán


ajánlott cikk főképe

2019-10-31 17:32:26

Fokozott rendőri jelenlét az ünnep alatt is


ajánlott cikk főképe

2019-12-06 19:41:12

Összevont ellenőrzés a használtcikk- piacon