Ma van a biztonságos internet napja - mutatjuk, mire figyeljen, hogy megvédje személyes adatait


2020-02-11 09:26:26  | cikk:  | 


Számos európai országban, így Magyarországon is 2020. február 11-e a biztonságos internet napja.

Kérjük, fogadják meg az alábbi rendőrségi tanácsokat az internet használatával elkövetett bűncselekmények megelőzése, valamint a biztonságos böngészés érdekében!

-Válasszon legalább 8 karakteres, kis- és nagybetűt, valamint számot, szimbólumot egyaránt tartalmazó jelszót vagy használjon jelmondatot! Ezeket legalább havonta változtassa, és ne árulja el még a legközelebbi ismerősének sem!
-Ne adja meg személyes adatait, pontos lakcímét, telefonszámát a közösségi oldalakon!
-Gondolja át, hogy milyen fotót tölt fel magáról a világhálóra!
-Az internetes ismerkedésnél tartsa szem előtt, hogy a világhálón nem mindenki az, akinek kiadja magát!
-Ne tegye közzé a közösségi oldalakon, hogy mikor nem tartózkodik otthon!
-Legyen körültekintő az internetes vásárlások alkalmával! Bankkártyás fizetés esetén használjon úgynevezett webkártyát, amelyen mindig csak annyi összeget helyezzen el, amennyi éppen a vásárláshoz szükséges! Ha teheti, válassza inkább a személyes átvételt és fizetést!
-A világhálón történő levelezések alkalmával ügyeljen arra, hogy mást becsületsértő, rágalmazó kifejezésekkel ne illessen!
-Az interneten számos ingyenes, jó hatásfokú vírusvédelmi szoftver érhető el, melyek egy egyszerű regisztrációt követően telepíthetők és különösebb szakértelem nélkül használhatók.

Biztonságos internetezést kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A járőrök Pápán elfogtak egy 47 éves csabrendeki lakost 2020. május 12-én 19 óra 55 perckor, akinek elrendelték a körözését. A nőt korábban a Tapolcai Rendőrkapitányság pénzbírság megfizetésére kötelezte, de azt nem fizette be. A bírságot a Veszprémi Járásbíróság elzárásra változtatta...

2020-05-13 14:30:57

Körözték a csabrendeki nőt


ajánlott cikk főképe

2020-01-10 09:57:29

Ittasan okozott balesetet


A Pápai Rendőrkapitányságon lopás miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves helyi és egy 16 éves bébi nő ellen.

Egy pápai áruházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. május 27-én a délutáni órákban, hogy bolti tolvajokat tartóztattak fel. A helyszínre érkező rendőrök megállapították,...

2020-05-29 13:10:37

Bolti tolvajokat fogtak a rendőrök


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 14:50:47

Ékszereket lopott a nő, a rendőrök elfogták