1500 táncos, 400 produkció


2020-02-11 14:53:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


1500 táncos, 400 produkció főképe
Ötödik alkalommal rendezte meg a Zsoodance Tánc Sport Egyesület a Zsoodance Festet, melyen két napon 400 produkciót láthatott a nagyérdemű.

A nyílt, nemzetközi táncfesztivál első napján az amatőr csoportoknak minősítő versenyt rendeztek, azokat a táncosokat, csoportokat, egyesületeket várták, akik hobbi szinten, tanfolyami kereteken belül táncolnak vagy egyszerűen csak még nem elég „érettek” a komolyabb versenyzéshez.

- Nekik szerettünk volna ezzel a fesztivállal egy kis sikerélményt, lendületet, motivációt nyújtani - mesélte Cserkuti Zsófia, főszervező. - A zsűri minden produkciót arany-, ezüst- és bronzminősítéssel értékelt. Másnap a szövetségben versenyzőknek és bárkinek, aki szerette volna megmérettetni magát profi, helyezés verseny zajlott. Elégedettek vagyunk, hiszen a két napon összesen 400 koreográfiát állítottak színpadra az edzők, ami egy újabb nagy előrelépés a tavalyi fesztiválunkhoz képest.

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, elfogadta a szervezők meghívását Csörögi Márk, Toronya Alexandra, Vér Hajnalka, Dukai Anett, Radóci Lilla és Móritz Dániel, akik területükön mind elismert szakembereknek számítanak.

- Rengeteg újdonsággal készültünk az idei alkalomra, ilyen volt például, hogy kétnapos versenyünk zárásaként minden kategória legmagasabb pontszámot elért csapata pénzdíjat vihetett haza - folytatta a házigazda egyesület vezetője. - Látványtánc kategóriában a Grácia AMI, a rocky formációk között a Tornádó Hungary, a hip hop csapatok közül a Nita Dance Club, míg az open kategóriában az Albatrosz TSE 50.000 forintos pénzjutalomban részesült.

Cserkuti Zsófia hozzátette, mindkét nap zárásaként workshop-ot tartottak, melyen Csörögi Márk és Radóci Lilla tanított meg egy koreográfiát, melyre nagy volt az érdeklődés, hiszen ritkán lehet ilyen neves oktatóktól egy-két mozdulatot ellesni. Az V. Zsoodance Festen szóló, duó, csoport és formáció kategóriában, manó, gyermek, junior és felnőtt korcsoportokban, rengeteg táncstílusban közel 1500 táncos állt színpadra. A Zsoodance TSE az első napon kilenc arany-és öt ezüstérmet szerzett, másnap pedig Süle Laura - Sinkai Nina (gyerek duó) első-, Kuti Zoé (gyerek szóló) valamint Friss Luca - Nagy Csongor (junior duó) második, a Feel Good Dance Crew (gyerek formáció) harmadik helyezést szerzett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-02 18:52:35

Hat edzés két hét alatt


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 14:41:17

Szombaton adják át a rekortános futópályát


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 10:08:45

Gyászol a magyar sportélet


ajánlott cikk főképe

2020-07-22 19:37:24

Idén már biztosan nem lesz kispályás foci