Robotika kiállítás és bemutató


2020-02-11 22:34:43  | cikk: Babos Petra  | 


Robotika kiállítás és bemutató főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ éves kiállítási tervezetében mindig szerepel egy-egy újdonság. Idén diákoknak szerveztek robotika kiállítást és bemutatót, melynek a Huszár Közösségi Ház ad otthont a hét folyamán.
Róka Norbert művelődésszervező elmondta, a bemutatót LEGO Technic kiállítás színesíti. Naponta négy foglalkozást szerveznek február 10-től 14-ig. A foglalkozások 90 percesek, elsősorban 10 és 14 éves korosztálynak ajánlják a szervezők.
Kurucz Balázs, a Robolabor alapítója elmondta, matematika-technika szakos tanárként végzett, innen is van az indíttatás robotszakkörök vezetésére. Személyes érintettsége révén már évek óta foglalkozik LEGO robotokkal. Rendszeresen járnak gyerek és ifjúsági rendezvényekre az IfjúMérnökökJátszóterével, amely nem csak robotokból áll.
A diákok örömmel vettek részt a foglalkozáson

-A gyerekek szórakozva tanulnak a robotszakkörökön. Nem kell magolni semmit, hiszen mindent megtapasztalnak. Az a digitális világ, aminek a küszöbén állunk, ha attól a mostani gyerekek félnek, akkor ők egy barlangban fognak élni 20 év múlva, mivel olyan digitális világ fog bennünket körülvenni, amit őt nem mernek használni. Tehát, el kell kezdeni megszokni azt, hogy igen, hozzá lehet nyúlni a géphez. A telefon nem biztos, hogy csak arra a két applikációra jó, amit használunk rajta, hanem sokkal több mindenre való. Megoszlanak a vélemények arról is, hogy a háztartási gépek el fognak-e jutni oda, hogy nekünk kell összerakni. Ha nekem kell összerakni, hogy mit csináljon a kávéfőző, akkor ugye jön az ijedség, hogy el ne rontsunk valamit. Én azt gondolom, aki nem fog érteni a digitális világhoz az egy barlangban fog élni, mert nem mer majd hozzányúlni semmihez. A gyerekek sokat használják a telefont, de nem használják ki. Vesznek egy nagyon drága kávéfőzőt, de csak a ki és bekapcsoló gombot fogják megnyomni rajta, mert nem mernek mást kipróbálni, mert ott be kéne állítani mást is. A gyerekek kísérletező kedvén kellene változtatni - mondta Kurucz Balázs, aki hozzátette, a diákok hiába jók az angoltudásban, amit az iskola megkövetel, de például nem mernek rendelni egy internetes áruházból. Fél a bankkártyás rendszertől, nem mer rendelni.
-A szülő joggal fél, nem tudja, például, hogy a PayPal fizetés és a sima banki fizetés között mi a különbség. Olyan dologban kellene a gyermeknek tanácsot adni, amit ők nem éltek meg. A mostani 25-30 éves korosztály az, akik tudják már ezt, de nekik még nincsen gyermekük - emelte ki.
A foglalkozáson szó esett a háztartási robotokról és a programnyelvekről, valamint programozhattak is egy robotkörhintát, de szó esett a szenzorok típusairól, a használatukról.
Király Dániel és Szájli Bálint a katolikus iskola diákjai. A fiatalok elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat a foglalkozáson, tetszett nekik.
-Programoztunk körhintát. Számítógépen összecsatlakoztattuk a robotokat, s úgy telepítettünk rá programokat. Mi már vettünk részt hasonló programon, hiszen az iskolában informatikai szakkör is működik, és ott már próbálunk ilyet. Jól elszórakoztunk, miközben nagyon sok újat tanultunk - mesélték a diákok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-15 14:28:57

A te országod. A te hangod - Nemzeti konzultáció a koronavírusról


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 19:37:09

Dr. Áldozó Tamás: Minden városi óvoda fogad kisgyermekeket


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 18:47:36

Nem fogad látogatókat a múzeum, a könyvtár, a JMSZK, az Esterházy-kastély és a Várkertfürdő


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 10:09:20

Folytatódik az arcmaszkok osztása