Programokban gazdag év áll az OMLIT és a Gyermekjóléti Alapítvány előtt


2020-02-12 13:55:47  | cikk: Babos Petra  | 


Programokban gazdag év áll az OMLIT és a Gyermekjóléti Alapítvány előtt főképe
Az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Gyermekjóléti Alapítvány a 2020-as esztendőre gazdag programkínálatot szervez a városban. A részletekről Rátz Ottó mesterpedagógus, szaktanácsadó, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Gyermekjóléti Alapítvány elnöke beszélt.
Mint mondta, az OMLIT tavaly ünnepelte 25 éves jubileumát. Ehhez kapcsolódva indították el azt a kezdeményezést, hogy Mécs László költészete legyen része a Nemzeti Alaptantervnek és kapjon posztumusz Magyar Örökség Díjat is.
-Az OMLIT áprilisban tervezi a Meseszép ajándék című mesekönyv kiadását és az olvasásnépszerűsítő adományprogramunkat is folytatjuk. Ezt a programot csak úgy tudjuk elérni, ha a gyerekekhez közvetlenül eljuttatunk értékes könyveket. Az eddigi adományozott könyvek értéke körülbelül 2,5 millió Ft, amit az évek során adtunk, főként iskolánknak, gyermekintézményeknek, árvaházaknak. A Gyermekjóléti Alapítvány hamarosan kiadja a Szerelem, szeretet című e-antológiát. A gyerekeknek színező pályázattal, míg a felnőtteknek mandala színező pályázattal készülnek. Február 21-én 16 órakor, a Kékfestő Múzeumban indul a Trianon 100 Históriás Szabadegyetem című előadássorozatunk a Gróf Apponyi Albert Körrel együtt. A programsorozat témái: Boldog IV. Károly élete és uralkodása, a Kommunista rémálom: a Tanácskormány dicstelen 133 napja, a Trianoni békediktátum hatása a magyar társadalomra és Horthy Miklós: egy tengerész kormányzó - ismertette röviden a gazdag kínálatot Rátz Ottó elnök, aki hozzáfűzte még, jövőre is szerveznek trianoni programokat, hiszen ez egy olyan esemény, amely a magyarságot megalázta, sárba tiporta, s azt gondolja, erről beszélni kell, hogy a jövő generációja is tudjon róla.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-02 17:42:25

Színes programok a munkácsys Erzsébet táborban


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 12:43:22

66 raklap bébiételt hozott a Teuton lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 12:24:16

Kovács Ottó lett a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségvezető