Üléseztek a részönkormányzatok


2020-02-13 21:55:42  | cikk: Babos Petra  | 


Üléseztek a részönkormányzatok főképe
A pénteki városi képviselőtestületi ülést megelőzően ülésezett a Borsosgyőri, a Kéttornyúlaki, az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy és a Tapolcafői Városrész Önkormányzatának Testülete a Városházán.
Az első napirendi pontban a 2020. évi munkatervről tárgyaltak. A testületek beszámolókat hallgatnak majd meg a nyugdíjas klubról, a közbiztonságról, a KÖZSZOLG Kft. településrészeket érintő ügyeiről, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény, a helyi művelődési ház és a Városgondnokság közterület-felügyelet tevékenységről, valamint az Egyesített Szociális Intézmény munkájáról és az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásról is. A részönkormányzatok, a 2020-as évben is 2-2 millió Ft-ból gazdálkodhatnak.
A második napirendi pontban elfogadásra javasolták a testületek tagjai Pápa Város Önkormányzata képviselő-testületének a 2020. évi költségvetéséről szóló rendelettervezetét. A Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítását is egyöntetűen elfogadásra javasolták. Ugyancsak elfogadásra javasolták a képviselő-testület önkormányzati rendelettervezetét, a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint a gyermek és a fiatal felnőttek rászorultságára tekintettel nyújtható ellátásokról és az ezzel kapcsolatos ellátási szabályokról.
Ezt követően Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója számolt be az intézmény előző évi tevékenységéről. A városrészi művelődési házak működésével kapcsolatban kérdéseket fogalmaztak meg a városrészek képviselői.
Az ülésen elszámoltak a Borsosgyőri és a Kéttornyúlaki Sportegyesület 2019. évi támogatásáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-13 17:43:16

Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 13:30:24

Búcsúját ünnepelte a Szent Anna templom


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:56:30

Újabb védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek