Mackók ezrei a Pegazus barlangjában


2020-02-17 20:19:19  | cikk: Babos Petra  | 


Mackók ezrei a Pegazus barlangjában főképe
Tizenegyedik alkalommal szervezte meg mackókiállítását a Pegazus Színház. A 4500 játék mackót számláló teátrum gyűjteménye a héten várja az érdeklődőket.
Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház igazgatója, rendezője elmondta, tizenegy évvel ezelőtt egy családi napon állítottak ki körülbelül harminc mackót, s aztán belekezdtek a medvék gyűjtésébe, és mostanra már népes mackósereget tudhatnak magukénak. A hagyományos kiállításon ezúttal 15 x 300 mackó várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
-A mackókat minden évben én rakom ki, ez körülbelül 1,5- 2 hétig tart. A brummogókat jellemzően tematikusan vagy éppen fajtájuk szerint állítom ki. Az ide évben bővültek az enteriőrben lévő életképek - tudtuk meg Sarkadi Nagy Lászlótól, aki elárulta, a legidősebb mackójuk már több mint száz éves.
Az Északi-sark ezúttal is nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében

Ott jártunkkor a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola 2. osztályosai nézegették a kedves macikat.
Kuti Hanna és Varga Máté arról meséltek, hogy nekik nagyon tetszett a kiállítás, a rengeteg mackó.
-Jó volt látni egy helyen ennyi macit. Nekem az Északi-sark tetszett a legjobban, mert ott sejtelemes fények vannak és még hideg is, mintha tényleg a Északi-sarkon lennénk - mesélte a kisfiú.
Hannának a Coca Colás macik nyerték meg a tetszését. A kislány hozzátette, ő most járt először a kiállításon, s reméli, jövőre is lesz majd, s akkor is ellátogatnak a Pegazusba.
A visszajelzések nagyon pozitívak, már az első napon is sokan keresték fel a mackókiállítást, amely nemcsak a helyieket, hanem a környékbelieket, illetve a megyehatáron túl élőket is vonzza.
A macikat február 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás 9.30-tól 12 óráig, valamint 14 órától 16 óráig látogatható. A tíz főnél nagyobb csoportok esetén előzetes bejelentkezés szükséges.
A kiállítás után a medvék visszavonulnak „téli álmot aludni” a színház nézőtere alá.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-25 15:15:26

Köszönet a városi intézmények dolgozóinak a segítő munkáért - polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 22:32:07

Éves szakmai tanácskozás a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor