Taggyűlés és előadás a Honvéd Bajtársi Klubban


2020-02-20 22:07:00  | cikk: Babos Petra  | 


Taggyűlés és előadás a Honvéd Bajtársi Klubban főképe
A Honvéd Bajtársi Klub éves munkatervének megfelelően taggyűlést tartottak, majd megemlékeztek a doni áttörés 77. évfordulójáról Forgó Ferenc amatőr kutató, tartalékos százados segítségével.
Farkasdi Lajos elnök a rendezvény kapcsán elmondta, az alaprendeltetésükben szerepel a katonai hagyományok ápolása, így nagyon fontosnak tartották, hogy a doni áttöréssel, a magyar hadsereg katasztrófájával részletesebben foglalkozzanak.
-Minden hónapban tartunk taggyűlést, s elnökségi ülést. A klub jelenleg készül a farsang batyus bálra és már a nőnapra is - tudtuk meg az elnöktől, aki hozzátette, az országos közgyűlésre is készülnek, mert ott is választások lesznek hamarosan. Az egyesületet felkérte a Honvéd Baráti Kör, hogy csatlakozzanak hozzájuk, melynek örömmel tesznek eleget.
A megjelenteket Farkasdi Lajos köszöntötte

Forgó Ferenc a 77 éve lezajlott doni kanyari eseményekről beszélt, de szó esett a hadsereg megszervezéséről, a szovjet támadásról.
-Előadásomban az áttörés napjának pontosítása is szerepel. A történészek általánosan elfogadják a szakmán belül, hogy 12-én a szovjet csapatok áttörték a magyar védelmet, illetve, hogy ez egy felderítő akció volt. Én ezt tételesen cáfolom. Ez nem egy felderítő akció volt, hanem egy rosszul sikerült áttörési kísérlet - mondta az előadó, aki hozzátette, a szovjet hadsereg kezdeményezte az áttörést, viszont nem értek el olyan eredményt, amilyet ők szerettek volna, s szerinte ezért kellett előrehozni a nagy támadásnak az időpontját.
Forgó Ferenc 47 éves kora óta kutatja a II. világháborút, főként a szovjet összecsapást.
-Úgy gondolom, ez mindenki számára fontos téma, mivel a teheráni, potsdami, jaltai egyezményeken keresztül egészen közvetlenül a rendszerváltásig ezek alapján alakultak a politikai események, illetve a határok. A jelen politikai eseményeket is jelentősen ezek az események határozzák meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-31 17:29:32

30 millió a járvány elleni védekezésre, ingyen utazhatnak az egyészségügyi dolgozók


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 20:28:54

Pápán is megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 14:31:09

20 éves a gorlicei partnervárosi kapcsolat


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 19:52:38

Képviselők az épülő atlétikai centrumnál