550 millió támogatás a vajdai bölcsődére


2020-02-21 14:47:05  | cikk: HuHa  | 


550 millió támogatás a vajdai bölcsődére főképe
Nyert az önkormányzat pályázata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program második körében, 550 millió forintot kapott a város a Fenyveserdő Bölcsőde felújítására és férőhely bővítésére - jelentette be dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő nem sokkal ezelőtt tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a térségben 3 település több mint 700 millió forintból fejlesztheti bölcsődéit, Pápán kívül Noszlopon és Csóton is lesz bölcsődefejlesztés.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón jelentette be az újabb sikeres TOP-os pályázatot

A politikus kiemelte, ezek a fejlesztések a kormány családtámogatási politikájával szoros összhangban vannak, hiszen a cél az, hogy 60 ezerrel bővüljön országosan a bölcsődei férőhelyek száma.

-Örömteli, hogy Pápán is szükség van bölcsődefejlesztésre, ezzel a kisgyermekes családokat segítjük, megkönnyítjük az édesanyák visszatérését a foglalkoztatásba.

Horváth Katalin intézményvezető arról szólt, nagyon örülnek a hírnek, hiszen a pályázati anyagba nagyon sok elvégzendő munkát foglaltak bele. Ezek között szerepel egy új csoportszoba kialakítása a kapcsolódó helyiségekkel 14 fő részére; a homlokzatok és tető szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje; a megsüllyedt válaszfalak kiékelése; a belső burkolatok felújítása; továbbá az udvar rendezése és a meglévő napellenzők cseréje.
Horváth Katalin intézményvezető

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Guiás János Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője is, aki emlékeztetett, ősszel, amikor a bölcsőde 40 éves évfordulóját ünnepelték, még csak álmodoztak a pályázat sikeréről, mely mára valósággá vált.
Dr. Guiás János Zsolt: ősszel még csak álmodoztunk a pályázat sikeréről

-Ez a beruházás elősegíti a lakótelep és környékének fejlődését és felértékeli a városrészt. Hiszem, hogy ez a felújítás hozzájárul ahhoz, hogy fiatalok költözzenek ebbe a városrészbe, hiszen egy szép, megújult bölcsőde áll majd a rendelkezésükre.

Hasonlóan fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester is, mint mondta, örül annak, hogy a város ezekkel a férőhely bővítésekkel támogatni tudja azokat a családokat, ahol az édesanyák minél előbb szeretnének visszatérni a munka világába.

Felidézte, ez a város 16. TOP-os projektje, az elnyert 550 milliós támogatási összeggel az eddigi 8,5 milliárd forintról több mint 9 milliárdra emelkedett a forrás nagysága
Dr. Áldozó Tamás polgármester: 550 millió forintos támogatás egy teljes intézményi rekonstrukciót jelent kapacitásbővítéssel

-A TOP-os projektek között ez a második bölcsőde felújítás, hiszen a Napsugár Bölcsődét már átadtuk. A Fenyveserdő bölcsőde megújításával az egész bölcsődei hálózatunk megújításáról is számot adhatunk - emlékeztetett arra, hogy a Bóbita Bölcsőde már az előző európai uniós ciklusban megújult.

Hangsúlyozta, az 550 millió forintos támogatás egy teljes intézményi rekonstrukciót jelent kapacitásbővítéssel, így a városi bölcsődei férőhelyek száma megközelíti a 250-et.

A városvezető a sajtótájékoztatón azt is elmondta, a munkálatok megkezdésére még várni kell, mert számos előkészítő feladat van a kivitelezés előtt, ugyanakkor arról is szólt, a beruházás idejére ismét szükség lesz több intézmény összefogására és együttműködésére, hiszen a vajdai kisgyermekeket az építkezés alatt más intézményekben helyezik el.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:47

Otthonról dolgozik a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 15:10:20

Online játékok, házhoz megy a könyv - Digitális térben működik a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-03-02 16:35:37

Beporzók napja, Éjszakázz a múzeumban és nyári táborok a Kékfestőben