Egy félidőnyi jó játék is elég volt


2020-02-23 11:10:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egy félidőnyi jó játék is elég volt főképe
Sikerrel vette az NB I/B-s kosárlabda bajnokság 23. fordulóját a Concordia Motax KC Pápa, mely egy gyenge első félidő után 100 pontig jutott a Sopron ellen.

Nem túlzás azt állítani, hogy pocsék formában érkeztek a soproniak a mérkőzésre, hiszen legutóbbi hat bajnokijukat kivétel nélkül elveszítették. A pápaiaknak is volt javítanivalójuk, mivel két hete Pécsett vereséget szenvedtek (97-66).

Hazai szempontból rosszul alakult az első félidő, a pápaiak két negyed alatt mindössze 28 pontot dobtak, talán nem is volt a játéknak olyan eleme, ami kiemelhető lett volna. Gyenge védekezés, támadásban rengeteg hiba, rossz lepattanózás jellemezte az első húsz percet, joggal bosszankodott a hazai vezetőedző az öltözőbe menet. Kálmán Lászlónak sikerült rendet tennie a fejekben a folytatásra, és a második félidőre mintha egy teljesen másik csapat jött volna ki, hiszen sikerült megfordítani az állást és a harmadik negyedben - egy pont híján - annyi pontot dobott a Pápa, mint az első félidőben összesen. A feljavuló védekezésnek köszönhetően mindössze 12 pontot jegyeztek a harmadik etapban a soproniak, így a záró játékrészre már több mint 10 pont volt a hazaiak előnye. A játék képe a negyedik negyedben sem változott, a PKC a második félidőben 72 pontot(!) szerezve magabiztosan nyert, a 100-72-es végeredményt a PKC utánpótlás-játékosa, Kovács Balázs állította be.

Concordia Motax KC Pápa - SMAFC 100-72 (14-18, 14-12, 27-12, 45-30)

Kálmán László: Az első félidőben nem túl erős játékot mutattunk be, anti kosárlabdát játszottunk, a védekezés lyukas volt. A második félidőben 72 pontot dobtunk, mert agresszívek lettünk védekezésben, ebből eredményes támadójáték alakult. Tudtunk gyors kosarakat dobni. Gratulálok a srácoknak, amiért a félidőben tudtak változtatni a hozzáállásukon.

Concordia Motax KC Pápa: Balla 14, Sonyák 22/9, Hódi 7/3, Bakos, Kovács 2, cserék: Murai 17/3, Keller 4, Burai 13/3, Horváth A.3/3, Márton Á. 6/3, Márton L. 6, Kocsis 6.

A pápai csapat február 28-án Ceglédre látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-04 20:43:31

Ismét megkapta a bizalmat a vezetőség


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 20:46:41

Ismét edzésbe álltak


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 10:44:42

Vége a diákolimpia idénynek