Az MSZP klímavédelmi akciótervét ismertették


2020-02-24 20:51:56  | cikk: Babos Petra  | 


Az MSZP klímavédelmi akciótervét ismertették főképe
Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja, a párt klímavédelmi kabinet vezetője országjárás keretében a mai napon Veszprém megyében, Pápán járt, hogy ismertesse az MSZP klímavédelmi akciótervét.
A MSZP pápai irodájában megjelenteket Kovács József, az MSZP pápai elnöke köszöntötte, aki Grőber Attila volt polgármesterjelölt Pápa, a zöld város című hat pontból álló programját idézte fel. Kiemelte, hogy önálló klíma-és környezetvédelmi bizottság, a környezeti nevelés, a megújuló energia, a rezsicsökkentés plusz, az okos, környezetbarát közlekedés és a hulladékcsökkentési program szerepel a terveik között.
Bárány Balázs elmondta, kampányidőszakban egy pártnak semmi másra nincs ideje, energiája, így ők most a következő fél évet arra szánják, hogy megalkossák azt a stratégiát, ami majd az alapját képezi annak a kormányprogramnak, amivel 2022-ben kihívják a jelenlegi kormányt a választásokon.
Az összejövetelt a MSZP irodájában tartották

-A stratégiát társadalmasítjuk, ami azt jelenti, hogy országjárás keretében emberekkel beszélgetünk. Minden nap egy adott országrész régiójával beszélgetünk, ma Veszprém megyében jártunk. Napközben a régió kisebb-nagyobb városaiban a politikusok helyi civil szervezetekkel, érdekvédőkkel, szakszervezetekkel, tanárokkal, állatvédő ligákkal találkoztunk, akik véleményt formálhattak a stratégiáról. A nap eseményeit egy zárófórum keretében értékeljük este. A program több ezer ember közös munkája lesz, így jobban megjeleníti az ország véleményét az aktuális témákról - emelte ki Bárány Balázs.
-Nekünk, baloldali pártként több feladatunk van a klímaváltozással kapcsolatban. Az első feladat, hogy komolyan vegyük ezt a kérdést. Válaszokat adjunk erre a kihívásra, olyanokat, amelyek önazonosak velünk, mint magyar szocialistákkal. Az emberek olyan válaszokat várnak tőlünk, amelyek hatékony megoldási javaslatok, amelyek tényleg jobbítanak a problémán, s megtérülnek már rövidtávon is. A válaszoknak társadalmilag igazságosaknak kell lenniük. Az intézkedéseket az emberek érdekében kell meghoznunk, fontos, hogy az ő érdekeiket figyelembe vegyük. Mi úgy gondolkozunk a világról, hogy azokért állunk ki, akik a legelesettebbek, akik ha tőlünk nem, akkor senkitől nem tudnak támogatást kapni. A klímaváltozás előidézője az emberi cselekedetek sorozata, ezek a cselekmények a kapitalista világrendbe vannak bele kódolva. Már az egyének szintjén sokat lehet tenni, de kisközösségi, városi, megyei, országos és világviszonylatban is szükséges a fellépés - mondta Bárány Balázs, aki kiemelte, a megújuló energiaforrások közösségi kézben tartását, a tömegközlekedés fejlesztést és a lakóházak fűtéskorszerűsítését, amelyeknek állami támogatásból kell megvalósulniuk.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 17:54:02

Ünnepeljük együtt a ballagó diákokat!


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:15:53

Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 15:29:35

Egyházi Andrea: A tanulás-tanítás új útja ez mindannyiunk számára