Torna: Országos döntőbe jutottak a pápaiak


2020-02-26 12:45:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Torna: Országos döntőbe jutottak a pápaiak főképe
Remekül szerepeltek a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói a Veszprémben és Budapesten rendezett országos torna diákolimpia elődöntőjében.

A veszprémi Vetési Gimnáziumban négy megye legjobb tornászai mérték össze tudásukat. Négy korcsoportban Zala, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye legjobb versenyzői küzdöttek meg a minél jobb helyezésekért, ami az országoson való szereplés lehetőségét is magában hordozta. A tanulók egyéniben és csapatban is megmutathatták, mire képesek.

A megyeszékhelyen kiváló pápai eredmények születtek, a Munkácsy felsős lányai a gerendán, talajon és ugrásban szerzett pontok összesítésében minden idők legjobb eredményével a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A csapat tagjai: Böröczky Veronika Dóra, Csillak Viktória, Farkas Jázmin, Molnár Cintia és Somogyi Laura Iringó voltak. A veszprémi verseny másnapján a munkácsy-s fiúk Budapestre utaztak, ahol három korcsoportban is képviselték iskolájukat és a várost. Az országos elődöntőn kilenc megye legjobb tornászai mutathatták be gyakorlataikat talajon, ugrásban és a nagyobbaknál gyűrűn a zsűri előtt. Az első korcsoportos pápai csapat (Pintér Előd Örs, Gulyás Ábel Botond, Potháczki Zsombor, Gergely Nimród, Németh Ádám) és a felsősök (Tóth Benedek, Balogh Áron Krisztián, Balogh Bertalan, Hauser Máté, Kovács Krisztián, Giczi Gábor) egyaránt továbbjutottak az országos döntőre, a 3-4. osztályosok kategóriájából pedig Császár Zsombor személyében egy tanuló képviselheti az intézményt az ország legjobbjai között.

Az erkelesek is kiválóan vették az akadályokat, hiszen Nemes István tanítványai csapatban és egyéniben is készülhetnek az országos megmérettetésre. Az I. korcsoportosok között a Horváth Gergő, Szalai Marcell, Pap Marcell, Hegedűs Botond, Ivján Olivér, Tóth Zalán összetételű csapat 4. helyen jutott az országos döntőbe, egyéniben Horváth Gergő harmadik lett. A II. korcsoportos együttes hetedik helyen végzett, így nem jutott tovább, ám Ölbei Barnabás egyéniben kvalifikálta magát a legjobbak közé. A legjobb eredményeket a III-IV. korcsoportosok érték el, akik első helyen végeztek. A csapat tagjai: Szabó Balázs, Ivján Botond, Mógor Dávid, Pusztai Zsombor, Pap Gergő, Schmidt Ádám.

A pápai diákokat Dócziné Turbók Julianna, Németh Miklós és Nemes István készítette fel. Az országos döntőt április elején Budapesten rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-04 14:21:15

Nagyarányú vereséget szenvedett a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 20:13:36

Újraindulnak az edzések a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 19:30:35

Az MLSZ felfüggeszti az utánpótlás-bajnokságokat


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 10:47:30

Virtuális futás a koraszülöttekért