Az influenza járvány miatt látogatási tilalom lépett életbe a kórházban


2020-02-27 15:40:17  | cikk: HuHa  | 


Az influenza járvány miatt látogatási tilalom lépett életbe a kórházban főképe
-Az influenza szerű megbetegedések számának megnövekedése miatt 2020. február 27-től a Gróf Esterházy Kórház infekciókontroll és antibiotikumos bizottsága elrendelte a kórházi látogatási tilalmat az egész intézmény területére - jelentette be nem sokkal ezelőtt dr. Bilinszky Zsuzsanna infektológus (fertőző betegségek szakorvosa), a kórház higiénikusa. Hangsúlyozta, a környező országokban tapasztalható koronavírus terjedése miatt a sürgősségi osztályra belépőknek egy kérdőívet kell kitölteniük.
Dr. Bilinszky Zsuzsanna infektológus adta hírül a látogatási tilalmat

A fertőző betegségek szakorvosa kiemelte, most, az influenzaszerű betegségek jellemző időszakában nagyon fontos a higiénés szabályok betartása, a kézhigiéne: így a gyakori, alapos kézmosás, mely nemcsak a kézfejet érinti, de az ujjak közötti területet és a körmöket is.
-Ne a tenyerünkbe tüsszentsünk, hanem zsebkendőbe vagy a könyökhajlatunkba, most ne puszilkodjunk, kezet se fogjunk és kerüljük azokat a helyeket, ahol tömegével jelennek meg emberek - sorolta a a főorvos a jótanácsokat. Kiemelte, ezeknek a szabályoknak a betartása nem csak koronavírus, hanem az influenza miatt is szükséges.

A szakorvos megerősítette, térségünkben nem volt még koronavírus gyanús beteg, a koronavírus gyanús eset definíciója pedig a következő: az a koronavírus gyanús eset, aki olyan helyen járt, ahol voltak koronavírussal fertőzöttek, vagy van szoros kontaktusban lévő hozzátartozója, aki ott tartózkodott, pozitív volt, és valamilyen légúti tünete van.
-Ilyen gyanú esetén a háziorvoshoz kell fordulni, ha pedig a háziorvos gyanús esetnek minősíti, akkor az ajkai fertőző osztályra kell mennie a betegnek - közölte. Dr. Bilinszky Zsuzsanna. Azt is elmondta, Veszprém megyében egyedül Ajkán van fertőző osztály, így mindenféle fertőző beteget Ajkára küldenek és ott látnak el.
Ez a sürgősségi adminisztrációs pont

A koronavírusról elmondta, elviekben ugyanazok a tünetei, mint az influenzának, minden korosztályt érinthet, tehát nehéz elkülöníteni. Az elkülönítés módja annak ismerete, hogy járt-e a beteg az érintett területeken, vagy szoros kontaktusban van-e olyannal, aki ilyen helyen járt.
-Azért nem szabad pánikolni, mert most influenzajárvány van, most zajlanak az influenzaszerű megbetegedések- figyelmeztetett az infektológus. Azt is elmondta, néhány érdeklődő már kereste a kórházat ezzel kapcsolatban, de tömeges megkeresés nem érkezett hozzájuk.
Mint megtudtuk, gyanús esetben a beteget az ajkai kórház infektológiai osztályára küldik, ott gyorstesztet végeznek el, amit pedig pozitív eredmény esetén orr- és torokváladék vétellel egészítenek ki. Ennek a három vizsgálatnak az eredménye igazolja a vírusfertőzés létét, vagy nem létét.
Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató

Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató érdeklődésünkre elmondta, a kórházban kijelöltek egy sürgősségi elkülönített vizsgáló helyiséget, a kérdőíven megadott válaszok alapján itt vizsgálják azokat a sürgősségi osztályra érkező betegeket, akik a koronavírussal fertőzött területen jártak.
Ezen túl a Nemzeti Népegészségügyi Központ utasítása szerint a pápai kórház is meghatározta azokat az intézkedéseket, melyekkel a betegeket fogadni tudják, ha mégis olyan nagy számú megbetegedés fordulna elő a térségben, amit az ajkai intézmény nem tud ellátni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 20:30:12

On-line vállalkozói fórum a paktum projektben


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 17:21:58

Fertőtlenítik a pápai idősotthonokat


ajánlott cikk főképe

2020-01-08 21:45:08

Felújítják a döbröntei turistaházat