Baleset-megelőzési előadás általános iskolásoknak


2020-02-28 13:33:36  | cikk:  | 


Baleset-megelőzési előadás általános iskolásoknak főképe
A pápai rendőrök a Vargha Gyula Református Általános Iskola magyargencsi tagintézményében tartottak közlekedésbiztonsági előadást alsó évfolyamos diákoknak.

A rendőrök 2020. február 27- én délelőtt baleset-megelőzési foglalkozás alkalmával interaktív módon hívták fel a gyerekek figyelmét a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira. Az előadás célja a biztonságos és szabálykövető közlekedésre nevelés volt.

Egy mágneses oktatótábla segítségével a rendőrök bemutatták a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát és kitértek a biciklizés során ajánlott védőfelszerelések használatára és fontosságára is. Elmondták a diákoknak, hogy a kerékpáros sisak használata nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Hangsúlyozták, hogy a megfelelő védelem érdekében figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére. Az elsajátított ismereteket később önállóan mutathatták be az oktató mágnestáblán.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Egy 20 éves zirci fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.
Az eljárás adatai alapján 2020. január 25-én este érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Pápán az egyik áruház parkolójában két fiatal között verekedés történt. A helyszínen a sértett elmondta a körzeti megbízottaknak,...

2020-01-27 15:23:32

Parkolóban verekedett Pápán


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi lakos ellen folytatott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, állampolgári...

2020-02-28 16:35:23

Lezárt akta: Szamurájkarddal támadt, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 11:43:40

Közös szolgálat az erdők védelméért


A pápai rendőrök egy óra alatt azonosították és elfogták a gyanúsítottat.

Az eljárás adatai szerint a sértett 2020. február 28- án délután személyesen megjelent a Pápai Rendőrkapitányságon, hogy feljelentést tegyen ismeretlen elkövető ellen, aki egy helyi italüzletben ellopta a pénztárcáját...

2020-03-02 13:53:11

Együtt ittak, majd meglopta ismerősét