Felolvasóest Wass Albert tiszteletére


2020-02-29 18:19:16  | cikk: Babos Petra  | 


Felolvasóest Wass Albert tiszteletére főképe
A magyar és a székely Himnusz hangjaival kezdődött a Wass Albert tiszteletére szervezett felolvasóest. A Hét Csillag Egyesület idén is csatlakozott a 16 éve, Debrecenben indult Wass Albert felolvasómaraton programjához, amelynek köszönhetően szerte a Kárpát-medencében egyszerre hangoztak fel Wass Albert szavai. Pápán immár a tízedik alkalommal csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Az Edvy Malomban megjelent szép számú közönséget Pintér Péter, az egyesület elnöke köszöntötte, aki köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek.
-A tíz év alatt sokat változott a világ. Szerencsére, az a gondolatiság, amit az felolvasóest is próbál terjeszteni, az egyre ismertebbé válik. Nagyon sokat tett a magyarságért Wass Albert még Amerikában is és mindenhol, ahol megfordult. Fő gondolata a haza, Isten, család, ami nagyon fontos - emelte ki Pintér Péter.
Bartha József örömmel jött ismét Pápára

Bartha József református lelkész, a Czegei Wass Albert Alapítvány elnöke örömét fejezte ki, hogy Pápán ismét megvalósult a felolvasóest.
-Pápa hangját még Holtmaroson is hallják, az Ezeréves határ tövében. Én, aki Trianon évét élem, ott kint Erdélyben, ezt egy erőnek tartom. Az igaztalanul elítélt Wass Albert hírnevét erősíti, s teszi szebbé. A pápai rendezvény egy lelki áldás azok számára, akik szeretik a nemzetet, szeretnek szépet olvasni- mondta Bartha József, aki hozzáfűzte, szeretnének egy tábort szervezni, ami a környék magyar gyermekeit egybegyűjtené, s a költőkről, írókról a gyerekeknek mesélni, tanítani, megismerve Erdély igaz, magyar történetét.
A pápai eseményt népzene és néptánc is színesítette, így felléptek az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola népzenekara és a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc AMI táncosai, a Takácsi Kenderszer Népdalkör és a Munkácsy iskola tanulói. A versolvasók közt ott volt a város ismert szavalója is Kincses László személyében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-11 12:42:53

Hajrában az Örökség - Támogassuk az erkeleseket szavazatunkkal


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 12:19:52

Légfertőtlenítővel bővült a központi-és gyermekorvosi ügyelet


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 22:48:55

Az országos központi készletből is kap védőfelszereléseket az ESZI