Testszínház Pápán, avagy interaktív játék szavak nélkül


2010-06-13 21:06:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Testszínház Pápán, avagy interaktív játék szavak nélkül  főképe
Dvorák Gábor Pantomim Színházának nagyszerű előadását láthatták ma délután az érdeklődők a várkerti színpadon.
- Pápán már nem először járunk. Mindig nagyon jó közönség várt minket. Ezt a darabot elsősorban a gyerekeknek ajánlom. Az előadás során megtanulhatják a jelenlevők hogyan lehet különféle karaktereket ábrázolni; láthatatlan tárgyakat, élőlényeket megjeleníteni, valamint a klasszikus Murphy törvényekre épülő humoros történeteket mutatom be- mondta el Dvorák Gábor előadó.
A pantomimművész előadásaira jellemző az ironikus hangvétel, a humor és a közérthetőség. Stílusa a klasszikus pantomim elemeire épül.

Képek:

A művészről:
Dvorák Gábor (Budapest, 1958.02.27.): pantomimművész.
1976-78-ban a budapesti Thália Színházban szerezte meg kezdeti színházi tapasztalatait. 1982 óta hivatásos pantomimművész, pantomimtanár. 1984-88 között főként külföldön dolgozott, tanított / Svájc, Németország, Ausztria /. 1984-ben megalakította a Ludens Pantomim-et. 1987-től rendszeresen kurzusokat tart itthon és külföldön /Vorbühne Zürich/. Először Cegléden, később Budapesten hozott létre stúdiót. 1989-ben tanítványaival megalakította a "ZUG" PANTOMIM-et, mely 1999 óta D.G. PANTOMIM SZÍNHÁZI TÁRSULAT-ként, 2002 óta DVORÁK PANTOMIM SZÍNHÁZ néven működött.

2003-tól Dvorák & Patka Színházként (Patka Heléna Pódiumszínházával közösen),
2006-től külföldön GABRIEL GABRO művésznéven alkot.
2000-től 2003-ig részt vett bábszínész-képzésben,  mint
                   pantomimtanár /Kabóca Bábszínház, Veszprém/.
                   2002-től tanít siket és nagyothalló gyerekeket.
                   2006-tól a Pesti Magyar Színi Akadémián tanít színpadi mozgást.
                   2007-ben a békéscsabai Színi Tanházban tartott pantomim kurzust.


Forrás: wikipédia
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet