Beporzók napja, Éjszakázz a múzeumban és nyári táborok a Kékfestőben


2020-03-02 16:35:37  | cikk: Babos Petra  | 


Beporzók napja, Éjszakázz a múzeumban és nyári táborok a Kékfestőben főképe
A Kékfestő Múzeum ismét gazdag programkínálatot vonultat fel az elkövetkező időszakokra. Vonnák Andrea múzeumpedagógus ennek kapcsán elsőként a Beporzók napjának programjáról beszélt, amely március 10-én lesz.
-Ezt az új természetvédelmi jeles napot két magánszemély kezdeményezte 2018-ban. Ennek létrejöttéhez az is kellett, hogy előzőleg a környezetvédelmi kormánytól az MTA illetékes intézetén keresztül, múzeumokon, egyetemeken át minden megkeresett fél a támogatásról biztosította a kezdeményezést, ismerve a probléma nagyságát. Miért a múzeumok? A múzeumok a társadalom szemében tudományosan megbízható intézmények, sokféle embert elérnek. Mit tehet egy nem természettudományi múzeum? Mi egy ipartörténeti múzeum vagyunk, a témához leginkább festőnövény kertünkön keresztül tudunk csatlakozni. Ezen keresztül fogjuk a beporzó rovarokat megközelíteni, ez lesz a múzeumpedagógiai foglalkozás tematikájának az alapja. Lesz ehhez kapcsolódó filmvetítés, mézkóstolás, virágültetés és magbonbon készítés, ami akár később anyák napi ajándék is lehet. A program előzetes időpont egyeztetést igényel. A foglalkozás 60 perces lesz - emelte ki Vonnák Andrea, majd felhívta a figyelmet az Éjszakázz a múzeumban című programra, amely április közepén, a tavaszi szünethez igazodva lesz, a tavalyihoz hasonlóan tematikával várják a 9-13 éves merész felfedezőket egy esti kalandozásra.
Vonnák Andrea hangsúlyozta, tavaly hat turnusban valósították meg táboraikat, idén hét turnust terveznek.
-Az első tábor a Kő-papír-olló mini tábor lesz, amelyet 6-8 éveseknek tartunk június 29. és július 3. között. Népszerű volt tavaly az Indigó Műhely tábor, amelyet ebben az évben is megrendezünk.
Az idén nem lesz régésztábor, viszont lesz helyette egy új, a Kis konyhafőnök tábor, ami a gasztronómia, az életmód és a kézművesség köré összpontosul, július 13. és 17. között. Erre a 9 és 13 éves korosztályt várjuk elsősorban. Fuss és Fess táborban a mozgáskultúra és művészet kerül előtérbe, s új tábor a Kreatív sajtkukacok tábor, ahol a mozgáskultúra és az újrahasznosítás lesz a fókuszban. Mindkét tábort két turnusban szeretnénk megvalósítani. A táborokba 12-17 fő között várjuk a jelentkezőket - mondta Vonnák Andrea.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-11 21:04:12

Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban


ajánlott cikk főképe

2020-02-17 12:48:00

Illegális hulladék a vasútállomás környékén


ajánlott cikk főképe

2020-02-18 20:03:12

Emlékállítás a rendszerváltásnak