Pénz7 a Petőfiben


2020-03-04 13:40:47  | cikk: Babos Petra  | 


Pénz7 a Petőfiben főképe
Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Szakmai programoktól iskolákban futó speciális eseményeken át játékos versenyekig számos csatornán találkozhatunk a PÉNZ7 eseménysorozatával. Magyarországon példaértékű szakmai összefogás jött létre az European Money Week-hez kapcsolódó "PÉNZ7" rendezvénysorozat megvalósítására. A témahéthez idén először a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium is csatlakozott.
Bognár Anita intézményvezető ennek kapcsán elmondta, számos érdekes programmal várják a diákokat a hét folyamán.
Lóky György előadásán az egész iskola diáksága részt vett

-Hétfőn Márkus Attila, a Diákhitel Központ Zrt. regionális képviselőjének előadását hallhatták a végzősök, ő értékes információkat osztott meg a továbbtanulás során felmerülő költségek fajtáiról, azok konkrét adatok alapján történő becsléséről, az igénybe vehető diákhitel konstrukciókról. Ma Lóky György, a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Pápai Csoportjának elnöke tartott előadást a magyar pénz történetéről, majd pénzügyi vetélkedőn mérték össze tudásukat a diákok. Csütörtökön Bolla Kata a digitális pénzkezelés biztonságáról beszél majd a diákoknak, pénteken pedig Radó Péter a tőzsdei befektetésekről tart előadást. A témahéten Mozgai Zsolt intézményvezető-helyettes jóvoltából egy kis kiállítás is látható az aulában, amely a magyar pénzeket vonultatja fel. A témahetet Mintler Erika tanárnő fogta össze - tudtuk meg Bognár Anitától, aki kiemelte, a pénzhét célja, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára és széleskörű szakmai összefogás megteremtésével segítse a különféle, pénzügyi edukációs projektek terjedését, hasznosulását.
Lóky György előadásában a pénzről beszélt. Mint mondta, a pénzzel sok mindent lehet csinálni, az egyik részről el lehet költeni, a másik oldalról pedig gyűjteni lehet.
-I. István korától fogva végig latin nyelven íródott a pénz felirata. A 48-as szabadságharcban, Kossuth pénzügyminisztersége alatt jelent meg az első magyar nyelvű felirat a pénzen - emelte ki Lóky György.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:12:39

Fertőtlenítik az Erzsébetvárosi óvodát


ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:44:36

Új rend a piacon és a parkolásban


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 22:25:23

Meglepetés koncertek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 20:32:11

Mától látogatható a Dürer-kiállítás a kastélyban