A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten


2020-03-05 16:50:08  | cikk: Babos Petra  | 


A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten  főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola második éve vesz részt a Pénzügyi és Vállalkozói Pénz7 elnevezésű témahéten.
Englertné Nyerges Rita, a DÖK munkáját segítő tanár elmondta, a hét folyamán a diákok különböző programokon vehettek részt.
-Osztályfőnöki és informatika órákon szó esett a pénzügyeinkről. Készítettünk számítógépes grafikával plakáttervet, terveztünk bankjegyeket.
A város több iskolájában is megtartották a pénzügy és vállalkozói témahetet

Kedden az 5. és a 6. osztályosok részt vettek az EU-val kapcsolatos rendhagyó tanórán, ahol az euró mellett az Unió pénzügyeiről esett szó. Az egyik tankönyvkiadó jóvoltából kiadványokat is kaptak a diákok, amelyben szintén a tudatos pénzkezelésre hívják fel a figyelmet - tudtuk meg a tanárnőtől, aki hozzátette, nagyon hasznosnak tartják ezt a témahetet, hiszen a diákoknak felhívja a figyelmét a mindennapi pénzügyi tudatosságra.
Molnár Anna szerint nagyon jó volt a hét, hiszen sokat tanulhattak a pénzügyekről, ami az élet minden területén hasznos.
A hét záró programját ma tartották, amikor is tartott a 7. és 8. osztályosoknak tartott rendhagyó tanórát a digitalizációról, a digitális biztonságról Nagy Benjámin, a Magyar Nemzeti Bank elemzője. Elmondta, azokat a pénzügyi szolgáltatásokat, amelyeket egyre inkább az online térben veszünk igénybe, hogyan tudjuk úgy használni, hogy az számunkra biztonságos legyen, úgy, hogy megőrizzük az adatainkat, s hogy a bankkártyát, folyószámlát és az online felületeket hogyan tudjuk biztonságosan használni.
-Mindig legyünk körültekintőek, tájékozódjunk a bankok terméktájékoztatóiból, s forduljunk bátran a bankokhoz, amennyiben bizonytalanok vagyunk. Vigyázzunk a jelszavainkra, PIN kódunkra - emelte ki az előadó, aki hozzátette, azok a szolgáltatások, amelyeket sokszor kockázatosnak ítélünk, mivel nem járnak személyes kontakttal, azért vannak, hogy a mi kényelmünket szolgálják, de azért oda kell figyelni, hogy biztonságos legyen, tudatosan kell felhasználnunk ezeket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-04 12:35:22

Átadták a Külső-Várkerti Futópályát


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:39:39

Dr. Kovács Zoltán mindenkit óvatosságra intett


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 07:33:58

Néhány módosítással, de zavartalanul látja el közszolgáltatási tevékenységét a Közszolg