Javítják az utat a Fő téren


2020-03-09 12:38:13  | cikk: HuHa  | 


Javítják az utat a Fő téren főképe
Ma reggel megkezdődtek a karbantartási, útjavítási munkálatok a Fő téren áthaladó térkőburkolatos úton, emiatt félpályás útlezárás van érvényben a Szent István úti gyalogos-átkelőhely és a katolikus iskola épülete közötti szakaszon. A kétirányú forgalmat lámpás forgalomirányítással biztosítják.
-Néhány kő bemozdult, néhány helyen megrepedezett a fuga és nem szerettük volna, ha ez a folyamat tovább folytatódik és rosszabb állapotba kerül az út - magyarázta a javítás szükségességét Bakó István, a Városgondnokság igazgatója. A beavatkozás várhatóan két hétig tart, most a kastély felőli útpályán dolgoznak, jövő héten pedig a Nagytemplom felőli oldalon javítják ki az úthibákat. A mostani munkavégzés miatt a Fő téri autóbuszmegállót is odébb helyezték, a Fő tér 10-es számú épülete előtt, a kastélykerítés mellett állnak meg a buszok.
Vörös László és Bakó István egyeztetett a helyszínen a munkavégzésről

A javítás során a kimozdult köveket felszedik a beton alépítményig, a beton fölé rugalmas kötőanyagot terítenek, majd a köveket visszahelyezik vagy szükség esetén újakat raknak le - tudtuk meg Vörös Lászlótól. A kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, 10-15 kő mozdult el, ezeket javítják ki. Ahol a fuga tört össze, ott a sérült fugát kivésik és újrafugázzák a felületet. A gyakorlati munkavégzés mindkét útpályán 1-2 napig tart, ám ezt követően néhány nap kötési időt hagynak és csak ez után indulhat újra a forgalom az érintett útpályán. A munkálatok idejére Bakó István és Vörös László is türelmet kért a közlekedőktől.
10-15 kő mozdult meg az útburkolatban, ezeket javítják ki

A Városgondnokság további útjavításokat is tervez a városban, várhatóan a jövő hónap elején indulnak a melegaszfaltos kátyúzási munkák külső vállalkozó bevonásával és a tervek szerint május 20-ra be is fejeződnek. Bakó István elmondta, a tavaszi útjavításokra 20 millió forintos keretet különítettek el, az őszi munkákra pedig további 10 millió forintot költenek. Hozzátette, egy más technológia bevezetésének lehetőségét is vizsgálják, azt a megfelelő gépek megvásárlásával, saját dolgozóik betanításával a Városgondnokság is elvégezhetné. Ezügyben jelenleg a megtérülési számításokat végzik, ezek ismeretében döntenek majd a későbbi útjavítások módjáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-28 13:17:03

Dr. Nagy Ákos az év pápai rendőre


ajánlott cikk főképe

2020-07-08 17:47:22

Munkák a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 20:20:21

Holnaptól átmenetileg nincs parkolási díj


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 15:10:20

Online játékok, házhoz megy a könyv - Digitális térben működik a könyvtár