Dr. Áldozó Tamás: Szeretném felhívni a figyelmet a józan, felelősségteljes magatartásra


2020-03-12 12:41:50  | cikk: HuHa  | 


Dr. Áldozó Tamás: Szeretném felhívni a figyelmet a józan, felelősségteljes magatartásra főképe
Az intézményvezetőkkel egyeztetett ma reggel dr. Áldozó Tamás polgármester, a koronavírus miatt kialakult helyzet kapcsán. A tanácskozást követően tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az intézmények működésére vonatkozó döntéseket nem kellett meghozniuk, hiszen az Operatív Törzs előterjesztésére a kormány a döntéseket meghozta, ezek pedig szabályozzák az önkormányzat rendezvényeire, intézményeire vonatkozó szabályokat.
-Az értekezleten az intézményvezetők beszámoltak arról, hogy az eddigi fejlemények hogyan érintették az egyes intézmények működését, és milyen kihívásoknak vannak kitéve az intézmények. Meghallgattuk a tájékoztatóját a gyermekvédelmi, szociális és oktatási intézményeknek és az Egészségügyi Alapellátási Intézet beszámolóját.

Hozzátette, az ülésen részt vett Feketéné Földi Judit, aki a járási hivatalt képviselte, dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató pedig a kórházban érvényes szabályokról adott tájékoztatást.
-A főigazgató asszony elmondta, eddig Pápán és környékén a koronavírusnak igazolt esete nem fordult elő - hangsúlyozta.
Dr. Áldozó Tamás polgármester óvatosságra intett

A rendkívüli intézkedések időbeni hatálya egyelőre március 31., de arra készülnek, hogy ez a határidő kitolódhat, hogy meddig, az most még nem tudható. Az önkormányzat készül arra, hogy az áprilisra, sőt akár a májusra tervezett rendezvények is elmaradhatnak. Ezek között vannak kisebb események, de a Városi Ballagást is érintheti a rendkívüli helyzet.
-Szeretném felhívni a figyelmet a józan, felelősségteljes magatartásra, kérünk mindenkit arra, hogy a megelőzéshez szükséges intézkedéseket fokozottan tartsa be, kérünk minden pápait arra, hogy tanulmányozza azokat a felhívásokat, amiket az egyes intézmények közzétettek, amik az egészségügyi alapellátási szolgáltatás igénybevételére vonatkoznak. Külön felhívom a figyelmet arra, aki úgy érzi, hogy olyan tünetei vannak, ami felveti a koronavírus fertőzés gyanúját, ne menjen el az alapellátó intézménybe, hanem telefonos segítséget kérjen.

A városvezető kiemelte, a Veszprém megyei egészségügyi ellátó intézmények nagyon-nagy kapacitásokkal készültek, ha a járvány igazolt esetei megjelennek a megyében, akkor ezt a képességet a megyei polgárai számára be tudják vetni.

Dr. Áldozó Tamás a rendezvények kapcsán elmondta, a március 15-ei városi ünnepséget nem tartják meg, vasárnap 10 órakor Unger Tamás alpolgármesterrel koszorút helyez el a Március 15. téri emlékműnél, ehhez magánszemélyként vagy közösségként bárki csatlakozhat, de a hagyományos ünnepi program elmarad. A kitüntetések átadását is elhalasztják.
-A kitüntetettek személye ismert, ugyanakkor azon az állásponton vagyok, hogy méltó külsőségek között kell ezeket átadni. Az önkormányzati rendelet előírja a március 15-én történő átadást, de kell olyan szabályt hoznunk, ami az ettől való eltérést lehetővé teszi.
Meglátása szerint Pápa Város Napján, június 16-án, vagy augusztus 20-án fogják átadni a kitüntetéseket. A kisebb közösségek, szervezetek, részönkormányzatok tervezett ünnepségével kapcsolatban józan, megfontolt döntés meghozatalát kérte a polgármester.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-03-09 12:38:13

Javítják az utat a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot