„Bikesafe” regisztráció Pápán


2020-03-12 13:30:36  | cikk:  | 


„Bikesafe” regisztráció Pápán főképe
A rendőrök egy országos kerékpár-regisztrációs rendszerbe rögzítették a kétkerekűeket.

A pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola adott otthont a Pápai Rendőrkapitányság által szervezett kerékpár-regisztrációnak 2020. március 11-én délelőtt.

A regisztráció során a rendőrök rögzítették a kerékpár tulajdonosának adatait, a bicikli legfontosabb jellemzőit és vázszámát, továbbá a járműről több fotót is készítettek. Ezt követően a kerékpár bekerült az országos BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszerbe, amely egy esetleges lopás esetén segíti a kétkerekű mielőbbi megtalálását. A járműtulajdonosok egy regisztrációs kártyát is kaptak, valamint felkerült kerékpárjukra a regisztrációt igazoló matrica. Emellett ellenőrizték a kerékpárok kötelező felszereléseit is, és felhívták a gyerekek figyelmét a hiányzó tartozékok pótlására. Az eseményen a bemutatott kerékpárok többsége azonban rendelkezett a jogszabályban előírt kötelező tartozékokkal.

A rendezvény egyik eleme a Police Caffee elnevezésű program volt, melynek során a gyermekeket egy csésze kakaóra is vendégül látták a rendőrök, és közben hasznos bűnmegelőzési ismereteket adtak át nekik. Hangsúlyozták többek között a diákoknak, hogy a kerékpárokat minden alkalommal zárják le, bármilyen kis időre is hagyják azt őrizetlenül.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi lakos ellen folytatott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, állampolgári...

2020-02-28 16:35:23

Lezárt akta: Szamurájkarddal támadt, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 08:18:02

50 helyett 116


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 08:17:40

Rendőrök a nyári táborban


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 76 éves ugodi sofőrrel szemben folytatott.

Az eljárás adatai alapján 2020. január 30-án délután egy 76 éves ugodi lakos Pápa belterületén közlekedett személygépkocsijával. Haladása során meg akart fordulni...

2020-04-09 12:09:30

Meg akart fordulni autójával a férfi, balesetet okozott