1848/49-re emlékezve - ünnepség a Munkácsyban


2020-03-13 14:39:49  | cikk: Babos Petra  | 


1848/49-re emlékezve - ünnepség a Munkácsyban főképe
Rendhagyó módon tartották meg délelőtt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulójának alkalmából szervezett március 15-i megemlékezést a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskolában. A vírus vészhelyzetre való tekintettel az iskolai ünnepélyt az intézmény zárt videó hálózatán keresztül közvetítették az osztályokban.
-A nemzeti ünnepeink közül a március 15. az első, amivel megismerkednek a tanév során a diákok. Ilyenkor a szabadságharcra és a forradalomra emlékezünk. Idén a 4. évfolyamosok zenés-irodalmi összeállításával idéztük fel a forradalom fontosabb eseményeit - tudtuk meg Ferenczi Kálmán igazgatótól.
Esküdtek a zászlóra, hogy jó hazafiként a Maygar Nemzet történelmi és kultúrális hagyományait őrzik. Pápa város értékeit óvják, és fejlődését segítik. Mint a Munkácsy Hagyományőrség tagjaiként iskolájuk jó hírnevét gyarapítják és a zászlót őrzik.

Az ünnepély fénypontja az új zászlóőrök felavatása volt, hiszen az intézmény kiemelt hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására, a nemzettudat kialakítására. A zászlóőrök emelik az iskolai ünnepélyék fényét, hiszen ünnepi körülmények között hozzák be a zászlót, illetve viszik ki a műsor végén. A nyolc új zászlóőr most csak esküt tett, s majd ballagáskor veszik át a zászlót a nyolcadikosoktól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 14:02:30

Elhunyt dr. Szundy Béla


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 22:50:30

Harsonakvartett a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 11:52:06

Migránsokat fogtak a pápai rendőrök


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:17:25

Negatív lett a három ESZI-s dolgozó tesztje