Szigorú intézkedések a sportéletben


2020-03-15 19:47:56  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: mdsz.hu  | 


Szigorú intézkedések a sportéletben főképe
A koronavírus-járvány miatt szigorú intézkedéseket vezettek be az országos szövetségek és városunk sportegyesületei.

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club - miután a Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-tól határozatlan időre felfüggesztette az összes utánpótlás korosztályú bajnokságát - visszavonásig felfüggesztette az összes utánpótlás korosztály edzéseit. A Perutz Stadion és az edzőpályák sem csoportosan, sem pedig egyénileg nem látogathatóak játékosaik számára.

A Magyar Kosárlabda Szövetség március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggesztette, így az NB I/B-ben játszó Concordia Motax KC Pápa egy ideig biztosan nem lép pályára. A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ elnöksége rendkívüli ülésen hozza meg.

Vízilabdázóink sem ugranak vízbe a március 21-ei játéknapon. A miniszterelnöki tájékoztatás és más szövetségekkel történt egyeztetés után a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy 2020. március 13-án éjféltől a versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvényt visszavonásig elhalasztja.

Közös futást nem rendeznek, egyénileg viszont lehetőség van gyűjteni a kilométereket - tájékoztatta hírportálunkat Györkös Virág a március 21-ei pápai Országfutás és a Kis Károly Emlékfutás szervezője. A sportesemény március 13-tól 22-ig tart, ezután pedig összesítik az eredményeket, így csatlakozva az országos kezdeményezéshez.

Összhangban a kormány március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a 2019/2020. tanévi diákolimpia versenyrendszere április 15-ig felfüggesztésre került. Ez idő alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított diákolimpia versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, diákolimpia versenyek nem kerülnek megrendezésre.

A Magyar Kézilabda Szövetség is felfüggesztette versenysorozatait, így visszavonásig a megyei bajnokságban szereplő Bakonyerdő Pápa és a Kilián DSE felnőtt és utánpótlás csapatai sem lépnek pályára. 

Az 55 UEFA-tagállamból hatban rendeztek hétvégén bajnoki labdarúgó találkozókat: Magyarország mellett Oroszországban, Ukrajnában, Szerbiában, Törökországban és Kazahsztánban nem állt le a futballélet. Egyelőre. Az NB III-ban szereplő Perutz FC zárt kapuk mögött 0-0-s döntetlent játszott Sárváron, március 22-én pedig a Hévízt fogadja. Azt még nem tudni, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség tervezi-e a bajnokság szüneteltetését, esetleges befejezését, természetesen a döntésről hírportálunkon beszámolunk.

A pápai küzdősport-egyesületek vezetői saját döntéskörben határoznak az edzések megtartásáról.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-26 14:27:49

A tervek szerint idén is lesz úszótábor


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:16:59

Online játékot indít a Magyar Diáksport Szövetség


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 10:54:32

Átalakulhat a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 14:07:45

Felfüggesztették az NB-s meccseket