Nem fogad látogatókat a múzeum, a könyvtár, a JMSZK, az Esterházy-kastély és a Várkertfürdő


2020-03-16 18:47:36  | cikk: HuHa  | 


Nem fogad látogatókat a múzeum, a könyvtár, a JMSZK, az Esterházy-kastély és a Várkertfürdő főképe
Ebben a pillanatban tettem le a telefont és egyeztettem polgármester úrral, az ő tudomásával, jóváhagyásával, egyetértésével, kiegészítésével hoztuk meg döntéseinket - fogalmazott ma délutáni sajtótájékoztatóján Unger Tamás alpolgármester, miután a Városházán egyeztetett a városi intézmények vezetőivel.
Újabb döntéseket hoztak a megelőzés érdekében

Az alpolgármester mindenkinek köszönetet mondott az együttműködésért, segítő hozzáállásért, amellyel a szombaton elhatározott és vasárnap kihirdetett intézkedéseket fogadták. Ma reggel azt tapasztalták, hogy mind az óvodák, mind a bölcsődék esetében rendben megtörtént a nap elkezdése. A kisgyermekeket az elmondottak alapján az intézmények átvették, a szülők betartották azokat az intézkedéseket, amiket kértek, tehát nem léptek be az intézménybe. A mai napon egyébként az előre jelzettekhez képest sokkal kevesebb kisgyermeket vittek óvodába: 110 gyermeket vártak és végül 50 kisgyermeket vittek el az intézményekbe.
-A következő napokban gondolkodunk azon, hogy az 50 kisgyermek esetében a nyári ügyelethez hasonlóan néhány óvodában oldjuk meg a gyermekek felügyeletét. A bölcsődék esetében a 233 kisgyermek helyett összesen 30 kisgyermeket vittek el a három bölcsődébe. A bölcsődék esetében, tekintettel a kisgyermekek életkorára nem gondoljuk, hogy a nyári ügyeleti rend szerint egy intézményben helyeznénk el őket, mind a három bölcsőde fog üzemelni ugyanabban a formában, mint a mai nap - közölte.
Az óvodák, bölcsődék első napi tapasztalatairól is szó esett

Az Egyesített Szociális Intézmények által működtetett idősek napközijében, nem volt igény a felügyelet biztosítására, senki nem kérte a szolgáltatást, a Fogyatékosok Nappali Intézményében pedig néhány ellátott számára kérték a felügyeletet, amit az intézmény biztosít is.

Unger Tamás új döntések bevezetéséről is tájékoztatott a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az intézményvezetőkkel történt egyeztetés alapján.
-Keddtől a múzeum, a könyvtár, és a JMSZK nem fogad látogatókat és nem fogad ügyfeleket. A munkáltatók saját döntéseik, saját intézkedéseik formájában határozzák meg a belső munkarendet. Az Esterházy-kastély szerdától nem fogad látogatókat, a Várkertfürdő a gyógyászat kivételével a holnapi naptól ugyancsak nem fogad vendégeket, tehát az uszoda, a termálfürdő sem.
A piac holnap még a megszokott formában működhet, de a héten az ajánlások figyelembe vételével dönthetnek az üzemelésének módosításáról.
Továbbra is együttműködést, higgadtságot kérnek a pápaiaktól

Az alpolgármester sajtótájékoztatója végén úgy fogalmazott, jó volt látni, hogy milyen gördülékenyen és higgadtan kezelték a szülők, kollégák és mindenki a kialakult helyzetet és ezt a higgadtságot, hozzáállást, összefogást és együttműködést kérik a továbbiakban is a pápaiaktól.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-07-30 16:23:58

A megkülönböztetésről


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 18:32:43

Míves üvegtárgyak, cseréppipa, kályhacsempe


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése