Zárt kapuk, nyitott szívek


2020-03-16 21:38:52  | cikk: ha  | 


Zárt kapuk, nyitott szívek főképe

A Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának tagjai intézkedéseket vezettek be híveik védelmében a koronavírus-járvány miatt. A legszigorúbb javaslatokat az evangélikusok tették. A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa nyilatkozatot adott ki, melyben szigorítottak az eddigi ajánlásokon. A gyülekezeti tagok iránt érzett felelősségük tudatában nyomatékosan azt tanácsolják, hogy 2020. március 16-tól kezdve bizonytalan ideig, de legalább virágvasárnapig ne tartsanak sem istentiszteleti, sem gyülekezeti alkalmakat. Arra kérik az érintetteket, hogy a temetésekre is csak szűk körben kerüljön sor.


Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese elmondta, hogy már a március 15-i istentiszteleten is kevesebben voltak, tehát komolyan veszik a hívek az otthonmaradásra vonatkozó tanácsokat. A püspöki ajánlás az online felületeken és a közmédiában elérhető istentiszteleti alkalmakat javasolja alternatív megoldásként. Emellett kéri a gyülekezeteket, hogy segítsék a rászorulókat, ügyintézésben, bevásárlásban és vegyék komolyan a kormány utasításait.

„ Urunk mindnyájunkat próbatétel elé állít ezekben a hetekben. Ilyenkor nehéz döntéseket is kell hoznunk, ám meggyőződésünk, hogy ezzel neki, az élet urának engedelmeskedünk, valamint egész népünkkel közösséget vállalunk. Egy ideig ugyan nem tarthatunk nyilvános istentiszteletet, de hitelesen megélhetjük azt, amit Pál apostol okos istentiszteletnek nevez” - olvasható az ajánlásban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:34:24

Pénteken nyit a termál és az uszoda


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 09:46:11

A járványügyi helyzet kezeléséről egyeztettek


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban