dretgy.hu


2020-03-17 20:15:43  | cikk: ha  | 


dretgy.hu főképe

A Dunántúli Református Egyházkerület egyike a Magyarországi Református Egyház négy egyházkerületének. Székhelye Pápa, s itt található Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei is, melynek alapját a dunántúli reformátuság szellemi és kulturális öröksége adja, s ezt a kincset őrzi és gazdagítja tovább a könyvtár, a levéltár és a múzeum hármas gyűjteményi együttese. A Gyűjtemények igazgatója Köntös László, aki mindig hangsúlyozza, hogy nem elszeparált egyházi intézményként kívánnak működni, hanem nyitott helyként, mely felekezeti hovatartozástól és hitbéli meggyőződéstől függetlenül fogadja a látogatókat és az érdeklődőket.

A Tudományos Gyűjteményeknek eddig is volt honlapja, ez azonban most megújult. Letisztult, igényes és vonzó a külső, gazdag, logikus és átlátható a tartalom. - Mindhárom intézményegység az eltérő felhasználói, látogatói igények figyelembevételével állította össze a tartalmakat. A levéltáros kollégák még most töltik fel ezeket, számukra több háttérmunkát igényelt az anyaggyűjtés - mondta Halászné Kapcsándi Szilvia igazgatóhelyettes, aki hozzátette: - Egységesség, új dizájn és imázsépítés: ezek voltak a hívószavak, melyek mentén kialakult ez a honlap. Fontos volt az átláthatóság, s az is, hogy az a missziós szolgálat, amit betölt az intézmény, kilépjen a virtuális térbe. Felhasználóbarát, informatív az oldal, könnyen eligazodhat, aki idekattint.

A Pannonia Reformata Múzeumra klikkelve találhatók a múzeumpedagógiai foglalkozások, rendezvények beharangozói, tudnivalók a kiállításokról. Bár most a kormány rendelkezéseinek megfelelően nem fogadnak látogatókat, nincsenek rendezvények, a képgalériában és a hírek között lehet nosztalgiázni, hogy mennyi jó program volt itt már eddig is. A könyvtár logójára kattintva katalógusokat találhatunk, kereshetünk a könyvek, de akár a kéziratok között is. Mivel most talán több idő jut a böngészésre, jó hír, hogy elérhetők itt a régi pápai lapok is, egészen 1890-től, az e-könyvtárra kattintva. S ha a levéltár anyaga is felkerül, akkor valóban korlátlanul barangolhatunk a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek kincsei között. Most egyelőre virtuálisan, aztán ha újra kinyílnak a kapuk, akkor személyesen is várják az érdeklődőket.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: református | honlap
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet