A PELC ismét elnyerte a női Kiemelt Képzési Központ minősítést


2020-03-24 10:27:17  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pelc.hu  | 


A PELC ismét elnyerte a női Kiemelt Képzési Központ minősítést főképe
A Magyar Labdarúgó Szövetség, a magyar női labdarúgásban utánpótlás csapatokat versenyeztető sportszervezetek számára, a 2020/2021-es bajnoki évre újból kiírta pályázatát a „Kiemelt Képzési Központ” minősítés, és az ezzel járó, a TAO-támogatási rendszeren keresztül igénybe vehető többlettámogatási lehetőség elnyerésére - írja a pelc.hu.

Az MLSZ női szakága - összhangban a szövetség elnöksége által, 2013. februárjában elfogadott 77 pontos fejlesztési tervvel -, 2016-ban írta ki először ezt a pályázati lehetőséget a női labdarúgásban utánpótlás csapatokat versenyeztető sportszervezetek számára. A kiíró célja, hogy a kiválasztott sportszervezetek, a többletforrások birtokában a korábbinál nagyobb intenzitású, magasabb minőségű, nagyobb játékos-létszámot érintő képzést folytathassanak. A Kiemelt Képzési Központ-minősítést és az ezzel járó többletfinanszírozási lehetőséget a pályázaton győztes sportszervezetek egy bajnoki évre kapják meg.

A 2020/2021-es bajnoki évben, a női Kiemelt Képzési Központ-minősítést legfeljebb húsz sportszervezet nyerhette el. Az MLSZ, a Kiemelt Képzési Központokon belül megkülönböztet Fejlesztési Központokat és Elit Központokat. Az Elit Központok száma nem lehet nyolcnál több. A Fejlesztési Központok célja - elsősorban a női labdarúgás térképén korábban „fehér foltnak” számító területeken - a női utánpótlás teljes vertikumának kialakítása és versenyeztetése (foglalkoztatása), valamint az NB-s felnőtt női csapat működtetése, vagy annak előkészítése.

A PELC női szakága a következő évadra ismét kiérdemelte a Kiemelt Képzési Központ - Fejlesztési Központ minősítést.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-01 15:08:35

Megdőlt a tavalyi csúcs


ajánlott cikk főképe

2020-08-18 09:14:01

Diszkriminálják a pápai kézilabda-szurkolókat


ajánlott cikk főképe

2020-09-15 16:47:31

Koronavírus: Tesztelik a Perutz FC-t


ajánlott cikk főképe

2020-07-07 13:33:28

Tagokat is toboroztak a kézitáborban