Atlétika: Füredi Dániel Eb-szintet dobott


2020-03-24 13:38:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Atlétika: Füredi Dániel Eb-szintet dobott főképe
Szombathelyen indult - és mint később kiderült - bizonytalan időre be is fejeződött a Pápai Atlétikai Club számára a kalapácsvető idény, ahol a klub két dobogós helyezést szerzett.

A serdülők, juniorok, ifjúságiak és felnőttek számára két versenynapon megrendezett téli dobó országos bajnokságon a pápai klubból öt atléta állt dobókörbe. Egy kemény alapozás után utaztak el a pápai sportolók a vasi megyeszékhelyre, ahol igyekeztek minél jobb eredménnyel előrukkolni. Ez csak részben sikerült, edzőjük, Varga Patrik nem is volt elégedett, stabilabb versenyzést várt volna tanítványaitól.

- A 2020-as szezon a serdülők versenyével indult, ahol Horváth Áron András 50.81 méteres egyéni csúccsal a 7. helyen zárt - mesélte a PAC edzője. - A felnőtt mezőnyben Sztupák László 58.12 méteres egyéni csúccsal a 14. helyen végzett, Nagy Gergely sajnos érvényes kísérlet nélkül fejezte be a versenyt.

Egy héttel később - szintén Szombathelyen - az ifik és a juniorok számait rendezték, a pápaiak célja egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem volt.

- Terveinket csak részben sikerült megvalósítani - folytatta Varga Patrik. - Az ifiknél Füredi Dániel egyéni csúccsal (71.09) nyerte a versenyt, ami ifjúsági EB szint. Tóth Richárd Soma eredménye (61.46) a negyedik helyre volt elegendő, ami nagyon sajnálok, hiszen ismerve Ricsi felkészülését és edzésátlagát, jobb eredményben bíztam. A junioroknál Sztupák László egyéni csúccsal (67.23) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ő is többre képes, de nála továbbra is mozgásbeli- és technikai problémák vannak.

A klub edzője hozzátette, a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet miatt visszavonásig egyetlen magyar bajnokság sem rendezhető meg, az egyéb jellegű versenyek megrendezése sem javasolt, így egyelőre nem tudni, tanítványai mikor állhatnak ismét dobókörbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-05 13:22:31

Már kaphatóak a Perutz bérletek


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 16:19:07

A kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést


ajánlott cikk főképe

2020-04-07 16:49:08

Több mint 32 millió forint jut sporttámogatásra


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 14:21:15

Nagyarányú vereséget szenvedett a Perutz FC