Hatszáz textil arcmaszk már az ESZI-nél


2020-03-30 19:23:30  | cikk: HuHa  | 


Hatszáz textil arcmaszk már az ESZI-nél  főképe
Múlt héten adtunk hírt arról, hogy egy pápai textilipari vállalkozás arcmaszkok varrására állt át és segítségét ajánlotta a városnak. Akkor dr. Áldozó Tamás polgármester arról beszélt, 10 ezer maszk készítését rendelte meg az önkormányzat, a vállalkozót az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójához irányította, ahol minden hasonló felajánlást is kezelnek, ami az önkormányzathoz vagy a városvezetőhöz beérkezik.
Néhány száz arcmaszk már megérkezett az Egyesített Szociális Intézményhez

Az első néhány száz darab textilmaszkot ma átadta a vállalkozó Szalainé Tihanyi Andreának, az ESZI igazgatójának és arról tájékoztatott, hogy a következő napokban folyamatosan szállítja az ESZI Barát utcai irodájába az elkészült maszk mennyiségeket.
-A vállalkozó a múlt héten többféle prototípust is bemutatott, ezek közül választottuk ki a legcélszerűbbet és a mai napon hatszázat már meg is kaptunk belőlük - közölte az intézményvezető. Hozzátette, ezek a textilből készült arcmaszkok moshatók, fertőtleníthetők, vasalhatók - és ezt meg is kell velük tenni rendszeresen. Ez a betegség ellen nem véd, de valamiféle védelmet nyújt például arra, hogy viselője ne érjen az arcához, vagy ha náthás, köhög, ne veszélyeztessen másokat ezzel.
Szalainé Tihanyi Andrea és dr. Áldozó Tamás is felpróbált egy-egy textil maszkot

A következő napokban folyamatosan szállított maszkokkal kapcsolatban felmérik az intézményi igényeket - a nem szociális és egészségügyi tevékenységet végző intézményekét -, hol, mennyire van szükség és szeretnének az idősekhez is eljuttatni belőlük. Ebbe a körbe tartoznak az ESZI alapszolgáltatását igénybe vevő idősek - étkeztetést, jelzőrendszeri ellátást, házi segítségnyújtást igénylők és a fogyatékosok Nappali Intézményének ellátottjai -, valamint azok az idősek, akik a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat segítségét kérték a mindennapos ellátásban.

Az első szállítmány beérkezésénél jelen volt dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki a sajtó érdeklődésére elmondta, az Egyesített Szociális Intézmény teszi cselekvőképessé járvány idején az önkormányzatot, hiszen ez az intézmény működteti azokat az alapszolgáltatásokat, melyeken keresztül elérhetők a leginkább támogatásra szoruló pápaiak. Mint mondta, a 10 ezer darab maszkot a város rendelte meg és fizeti, de ha további vagy más védőeszközre lesz szükség és az beszerezhető, az anyagiakon nem fog múlni a megvásárlásuk.
-A megelőzésért mindenkinek tennie kell, a maszk hordása mellett legalább olyan fontos az a felelős magatartás, amire mindenki felhívja a figyelmet: a maradj otthon!, a rendszeres kézmosás, a távolság megtartása másoktól, a csoportosulások mellőzése. Vagyis a védekezés egyik elemét hiába követjük, az a jó, ha az egész tudatosodik bennünk és az egész magatartásunkat átformálja. Ha ez a textilmaszk egy kis segítséget ad ehhez, akkor már léptünk előre.
Az a társadalmi felelősség, ami most megmutatkozik, az jó, közösségépítő erő - tette hozzá a városvezető, kiemelve, büszke arra, hogy sok ilyen vállalkozó és magánszemély van a városban, és bízik abban, hogy ez a felelősségvállalás kitart mindaddig, amig erre szükség van a városban és az országban.
A következő napokban folyamatosan szállítja majd a vállalkozó az elkészült maszkokat

Az ESZI igazgatója megerősítette, több felajánlás is érkezett már hozzájuk, az Egyesített Szociális Intézmény mellett működő alapítvány részére tartós élelmiszer felajánlásokat kaptak vállalkozóktól, két helyről már meg is érkeztek a csomagok, egyik közel 300 ezer, másik közel 500 ezer forint értékű élelmiszert jelentett. Ezeket a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai osztják majd szét.

Mint megtudtuk, az ESZI-ben dolgozóknak elsősorban sebészeti szájmaszkot kell viselniük, ha pedig szükség lesz rá, speciális szűrőmaszkot, az igazgató bízik abban, hogy ez utóbbi, már megrendelt maszkok is megérkeznek hamarosan. Jelenleg a megfelelő védőeszközök rendelkezésre állnak az intézményben, egyszer használatos sebészeti szájmaszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítőt biztosítanak a dolgozóknak.
A textil arcmaszkokból várhatóan napi közel 1000 darab érkezik be az intézménybe, az idősekhez való eljuttatása várhatóan a hét második felében kezdődik meg. Ennek részleteiről a későbbiekben ad tájékoztatást az önkormányzat.

Képek:

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-05 22:40:09

Megindult az élet a belvárosban


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 11:09:07

Újabb óvintézkedések az Egyesített Szociális Intézményben


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 17:03:26

Minihotel épül a Várkertfürdőben


ajánlott cikk főképe

2020-05-22 17:46:17

Május 30-án nyit az Esterházy-kastély