Holnaptól átmenetileg nincs parkolási díj


2020-03-30 20:20:21  | cikk: HuHa  | 


Holnaptól átmenetileg nincs parkolási díj főképe
Az önkormányzat nem tartja meg a március 31-ére tervezett képviselő-testületi ülését - jelentette be ma délután dr. Áldozó Tamás polgármester és arról is tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy meghozta első polgármesteri rendeletét.
A városvezető a sajtótájékoztatón elmondta, a korábbi rendelkezés nem volt egyértelmű az önkormányzatok számára és a kialakult gyakorlat sem tette világossá a szabályokat, pénteken délután azonban a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség tájékoztató levelet küldött az önkormányzatoknak, így egyértelművé vált, hogy a képviselő-testületek a veszélyhelyzet idején nem ülésezhetnek, a testület és a bizottságok hatáskörét a polgármester gyakorolja.
-Ennek megfelelően a március 31-ei a képviselő-testületi ülés elmarad, én fogok polgármesteri rendeletet, illetve határozatot kiadni azokban a napirendekben, melyben a képviselő-testület foglalt volna állást - jelentette ki a városvezető.

A kijárási korlátozás idején nem kell parkolási díjat fizetni a városban

Az első ilyen polgármesteri rendelet már meg is született és március 31-én lépnek érvénybe annak rendelkezései.
-31-én reggel 8 órától legalább a kijárási korlátozás idejére a városban megszűnik a fizető parkolás, nem kell az automatákba pénzt dobni, ha valaki fizető parkolóban áll meg. Ez a parkolási díj fizetésére vonatkozik, a behatási korlátozásokat nem érinti, a behajtási tilalmak érvényben maradnak - hangsúlyozta.
A képviselő-testület nem hívható össze a veszélyhelyzet idején - tájékoztatott a polgármester

A polgármester a sajtótájékoztatón a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információit is megosztotta az újságírókkal. Elmondta, a járvány kezdte óta Pápán a kormányhivatal 32 esetben rendelt el járványügyi megfigyelést vagy járványügyi zárlatot.
-Járványügyi zárlatot a kormányhivatal igazolt koronavírus fertőzés vagy koronavírus fertőzés gyanúja miatt még nem adott ki - emelte ki, hozzátéve, a 32 kiadott megfigyelés és zárlat közül 9 esetben már feloldották a rendelkezést, vagyis jelen pillanatban 23 ilyen rendelkezés van hatályban, de ezeknek a száma naponta változik. Dr. Áldozó Tamás polgármester ugyanakkor azt is elmondta, Pápa városa is érintett egy, a koronavírus járvány idején pozitív tesztet mutató beteggel.
-Nem pápai állandó lakosról van szó, de kórházi kezelését követően, amikor már negatív tesztekkel a kórházból elbocsátották, akkor a pápai ideiglenes lakcímén helyezték járványügyi megfigyelés alá. Az érintett személy esetében a mai napra ezt a járványügyi megfigyelést is indokolatlannak tartotta a hatóság és az alól is mentesítették.
Megtudtuk, a polgármesternek mindezen információkról azért van ismerete, mert az érintett személy családja a rendelkezésére bocsátotta.

A városvezető ezúttal is hangsúlyozta, valamennyi kormányzati tájékoztatóban szerepel, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos statisztikákban megjelenő számok az igazolt, regisztrált előfordulásokat jelentik, ugyanakkor a betegségnek ismeretlen mértékű a látenciája, éppen ezért nem zárható ki az, hogy Pápán is van vírushordozó, esteleg enyhe lefolyású tünetekkel rendelkező beteg, ezért továbbra is követni kell a szakemberek által megfogalmazott szabályokat, melyek közül a legfontosabb, hogy aki teheti, maradjon otthon!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-16 15:05:13

Ismét várja olvasóit a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-06-01 14:35:36

Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 14:02:30

Elhunyt dr. Szundy Béla


ajánlott cikk főképe

2020-08-01 00:07:13

Petőfi Sándorra és Vajda Péterre emlékezett az EpVE