Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás


2020-04-02 16:15:53  | cikk: HuHa  | 


Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás főképe
Már múlt év nyarán hírt adtunk arról, hogy az önkormányzat pályázati forrást nyert el a Gróf úti járda felújításához, ezzel a tizenegyedik tókerti utcában is megújulhat a gyalogosfelület. Ez a projekt műfajában a legnagyobbak közé tartozik, hiszen a Bakonyértől a Csúcsig több mint 1 kilométer hosszú az út, s a páratlan oldali gyalogosfelület ezen a szakaszon épül újjá.
Április 1-jén zajlott a munkaterület átadás és ekkor egyeztetett a beruházásról dr. Áldozó Tamás polgármester két önkormányzati képviselő kollégájával, dr. Guiás János Zsolttal és Bakos Lászlóval, valamint a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjével, Rádi Róberttel és Kincses László munkavezetővel.
A járdaépítés menetéről egyeztettek. Képünkön: Bakos László önkormányzati képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Rádi Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője, dr. Guias János Zsolt önkormányzati képviselő és Kincses László munkavezető (balról jobbra) 

A polgármester megemlítette, többször beszélt arról, hogy a Fiumei út, a Nagyváradi út a fő közlekedési tengelyei a Tókertnek, a Gróf út pedig a fő-főtengely, hiszen a legnagyobb forgalmat ez bonyolítja. Felidézte, a Gróf útnak a Tókert felőli járdaszakasza nagyon régen készült és nagy gyalogosforgalmat bonyolít, ugyanakkor az elmúlt évtizedekben megélt minden olyan problémát, amelyek jellemzőek az ilyen aszfaltozott és nehezen helyreállítható járdákra: csapadékvíz-elvezetési problémák miatt néhány helyen alámosódott, a mellette felnőtt fák felnyomták az aszfaltot, a közműjavítások, közműbekötések után nyomot hagyott a helyreállítás. Ezért ennek a járdának a megújítása is mindenképpen indokolt volt.
Ez a járdafelújítás is indokolt

Mint megtudtuk, a járda 1150 méter hosszan épül újjá a páratlan oldalon. A megújítandó felület 1484 négyzetméter, a munkálatokat a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. végzi, méghozzá a Csúcstól indulva szakaszosan.
- Tekintettel arra, hogy ez egy elég hosszú szakasz és a keresztutcák lehetőséget is adnak a szakaszolásra, így fogunk dolgozni. A keresztutcákig bontjuk fel a járdafelületet és folyamatosan építjük vissza. Nyilván lesz olyan, amikor már elkezdjük a következő keresztutcáig a járda a megbontását, de arra törekszünk, hogy folyamatosan lezárt járdafelületeket építsünk. Azt kértem a munkatársainktól, hogy folyamatosan egyeztessünk az itt lakókkal, ez igaz a kapubejárókra, az autóbejárás megszervezésére. Igyekszünk minél kevesebb kellemetlenséget okozni az itt élőknek - ismertette a munka menetét Rádi Róbert ügyvezető.
A Bakonyértől a Csúcsig újul meg a gyalogosfelület

A beruházás 45 millió forintba kerül, ennek 65 százalékát belügyminisztériumi pályázati forrás biztosítja, a város pedig 15 millió forintot tett hozzá. S hogy lesz-e további járdaépítés az idén a városban, arra a polgármester úgy válaszolt, ma senki nem tudja megmondani, hogy a mostani járványhelyzet meddig tart, mikor oldódik fel és a gazdaság mikor kezd el ismét a járvány előtti fordulatszámon pörögni.
-Azt látjuk, hogy a járványhelyzet miatt az önkormányzatnak komoly bevételkiesése lesz és a prioritások között nem feltétlenül a járdaépítés szerepel az első helyen. Azt gondolom, hogy ebben a helyzetben ezt mindenki megérti. Abban az esetben, ha jól alakulnak a dolgok és a jó forgatókönyv valósul meg, természetesen fogjuk folytatni a tervezett járdaépítéseket ebben az évben is.

Az idei esztendőben egyébként már két járdaszakasz megújult, mint ismeretes a Szent István úti új körforgalom csapadékvizeinek elvezető rendszeréhez kapcsolódóan közel 200 méteren a járdát is újjáépítették, a Városgondnokság pedig a közelmúltban Kéttornyúlakon alakított ki egy új járdaszakaszt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-28 21:10:01

Ismét felfelé kúszik a fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-08-18 18:01:41

1 újabb pozitív eset, 82 karanténnal kevesebb - járványügyi adatok kedden 18 órakor


ajánlott cikk főképe

2020-08-16 17:44:34

20. Pápai Érem- és Fegyverbörze


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 16:07:12

Napközis tábor az egészséges életmód jegyében