Néhány hét múlva már működik az okoszebra


2020-04-02 16:59:36  | cikk: HuHa  | 


Néhány hét múlva már működik az okoszebra főképe
A múlt hét végén építették be a város első intelligens gyalogos-átkelőhelyének elemeit a kivitelezők a Korona utca-Gyurátz Ferenc utca csomópontja melletti zebrához, az elektromos bekötést követően - ez néhány héten belül történik meg - pedig működni is fog a rendszer. A beruházás 2,5 millió forintba került, ennek felét pályázati forrás biztosította, másik felét pedig az önkormányzat vállalta.
Múlt hétvégén építették ki az intelligens gyalogos-átkelőhely elemeit

Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, a Generali a Biztonságért Alapítvány hirdette meg az okoszebra programot, erre a felhívásra nyújtott be pályázatot az önkormányzat sikerrel. A kivitelezés megrendelője és lebonyolítója az alapítvány, a város készen kapta az intelligens eszközt.
-Ez egy figyelemfelhívó eszköz, a gépjárművezetők számára felvillanó fényekkel jelzi, hogy a gyalogos-átkelőre hamarosan gyalogos lép. A rendszerhez tartozik két kamera, melyek figyelik a gyalogosok mozgását és észlelik, amikor a gyalogos belép abba a zónába, ami szinte biztossá teszi, hogy a zebrához igyekszik. Amikor ezt érzékeli, a zebra két oldalára, az útburkolatba épített 7 lámpa villogni kezd - magyarázta az osztályvezető.
Útburkolatba épített villogó fények jelzik majd a gyalogost

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, nem véletlenül választották ezt a helyszínt, hiszen a Korona utca rendkívül nagy gépjárműforgalmat bonyolít, ugyanakkor sok gyalogos is közlekedik erre és sajnos több baleset is volt már ebben az utcában. Hozzátette, ez egy próbája is az okoszebrának, hiszen ha beválik - ez pedig azt jelenti, hogy a rendszer által adott jeleket értik az autósok és megadják az elsőbbséget a gyalogosoknak -, akkor a város más pontjain is terveznek intelligens gyalogos-átkelőt létesíteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-18 20:03:39

Megjelent a Pápa és Vidéke magazin


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 11:09:07

Újabb óvintézkedések az Egyesített Szociális Intézményben


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 17:16:10

Hét turnusban kínál nyári tábort a Kékfestő


ajánlott cikk főképe

2020-09-14 18:22:40

Egy hét alatt 12 új fertőzött