Zsákutca lett a Fenyves utcából


2020-04-03 17:54:45  | cikk: HuHa  | 


Zsákutca lett a Fenyves utcából főképe
Gombamód nőnek ki a családi- és társasházak a Fenyves utcában, többségében kisgyermekes családok élnek itt, ők közlekednek az egyelőre járda nélküli, murvás úton. Viszont sok nem itt élő is használja ezt az utcát, így a lakóövezethez képest nagy az átmenő forgalom. S míg az itt lakók ügyelnek arra, hogy alacsony sebességgel közlekedjenek, az átmenő forgalom részvevői sokszor gyorsan hajtanak a kavicsos úton. A Fenyves utcából érkező lakossági észrevételre és kérésre a város zsákutcává tette a Fenyves utcát, a zárás a Várkertfürdő kerítése melletti sarkon található.
Zsákutca lett a Fenyves utcából

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, csütörtökön helyezték ki az utat lezáró oszlopokat a fürdőkerítés melletti kanyarhoz, úgy, hogy az átemelő szivattyú még megközelíthető legyen a gyógyászati épület felől.
-Az utat záró oszlopokat úgy helyeztük el, hogy kerékpárral és gyalogosan továbbra is át lehessen haladni ezen a szakaszon, de a gépjárművek számára zsákutcává tettük ezt az utat - közölte az igazgató. Hozzátette, a városfejlesztési osztály szakembereivel egyeztettek a megoldási lehetőségekről, úgy ítélték meg, a sebességkorlátozó tábla kihelyezése nem vezetne eredményre - a magyar közlekedési morált látva -, fekvőrendőr pedig biztonsággal nem telepíthető a murvás útra. Ezért született az a döntés, hogy zsákutcává teszik a Fenyves utcát, így az átmenő forgalom megszűnik és nagyobb lesz az itt élők biztonsága.
Bakó István a lezárásnál

A forgalmi rend megváltozását mindkét irányból táblák jelzik, a lezárást pedig egymástól másfél méterre lévő fém oszlopokkal oldották meg. Az oszlopok kapnak majd még egy réteg festéket és egy-egy lezáró gömb is kerül rájuk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-08 19:03:09

Elkezdődtek a beiratkozások a város egyházi óvodáiban


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 10:52:44

Múltidéző séta a zsidó temetőkben