Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban


2020-04-06 19:34:40  | cikk: HuHa  | 


Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban főképe
A múlt héten adtunk hírt arról, hogy az első néhány száz darab textil arcmaszkot leszállította a ruhaipari vállalkozó az Egyesített Szociális Intézménybe, abból a 10 ezer darabos tételből, melyet az önkormányzat rendelt meg. Azóta újabb és újabb szállítmányok érkeztek az ESZI-hez, ebből 2 ezer darab a városi intézményekhez került, további 8 ezret pedig a város idős polgáraihoz juttat el az önkormányzat.
Dr. Guias János Zsolt is átvette az első csomag maszkot ma délután, ahogy készülnek úgy kapják az újabb csomagokat a választókerületükbe

A mai napon az első csomagokat már átvette néhány önkormányzati képviselő és volt, aki meg is kezdte a kihordását választókerületében. A következő napokban ez a munka folytatódik, a képviselők és segítőik, az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai folyamatosan osztják az elkészült maszkokat, így várhatóan 6-8 napon belül eljut minden 60 év feletti pápai polgárhoz - tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől.
-Az önkormányzati képviselők - közismert pápai közéleti szereplők - képviselőségükkel igazolják magukkal, akik pedig az ő munkájukat segítik, olyan igazolással érkeznek, amivel ezt hitelt érdemlően tudják igazolni.
A maszkokat személyesen adják az idősek kezébe, természetesen betartva azokat a magatartási szabályokat, melyek a járvány idejére vonatkoznak. A csomagban egy mosható, fertőtleníthető - tehát többször használható - textilmaszk található használati útmutatóval, melyen az ESZI telefonszáma is szerepel, ha további segítségre van szüksége a szépkorú polgárnak. A maszk mellé gumikesztyűt is adnak a képviselők és segítőik, ha valaki kéri azt.
-A maszkok kiosztása 6-8 napig biztosan el fog tartani, kérem mindenki türelmét. A névlistáink meggyőződésem szerint pontosak, hiszen a helyi népesség-nyilvántartóból kértük le őket. Ez 8 ezer nevet tartalmaz, tehát ennyi pápai polgárt kell felkeresni - közölte a sajtó képviselőivel a városvezető.
Dr. Áldozó Tamás polgármester hangsúlyozta, a maszkot házhoz vivő képviselők és az ESZI munkatársai nem lépnek be az idősek lakásába.
-Kollégáim, képviselőtársaim nem akarnak bemenni a háztartásba, nem kell őket beengedni, a maszk pedig ingyen van, nem kell érte pénzt adni! - emelte ki.
Venczel Csaba ma már három utcában át is adta az időseknek a maszkokat

A képviselők a Városházán veszik át a folyamatosan készülő maszkok egy-egy csomagját, ma délután ottjártunkkor dr. Guias János Zsolt és Venczel Csaba vitt el 100-100 maszkot, hogy eljuttassa a választókerületében élő idősekhez. Venczel Csaba úgy fogalmazott, sok idős él a választókerületében és tudja, hogy sokan már várják, hogy megkapják az önkormányzat segítségét. Ő maga már délután meg is kezdte az átvett maszkok kihordását és a továbbiakban is erre fordítja idejét a munkája mellett. Érdeklődésünkre elmondta, a Páva, Gém és Terv utcát járta be, ott adta át a maszkokat az időseknek, akik nagyon megköszönték az önkormányzat gondoskodó segítségét. A szépkorúak azt mesélték neki, ők otthon maradnak, a külvilággal családtagjaikon keresztül tartják a kapcsolatot, igyekeznek betartani az előírásokat és ajánlásokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-20 16:14:45

47 karantén van érvényben városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-07-13 17:43:16

Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2020-03-19 15:52:18

Dr. Áldozó Tamás: folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:58:14

Csak az élelmiszerpiac működhet, jövő héten fertőtlenítik az óvodákat